Boc, despre datele recensământului: "Confirmă corectitudinea politicii noastre din ultimii 10 ani, de a aborda Clujul metropolitan"

Boc, despre datele recensământului: "Confirmă corectitudinea politicii noastre din ultimii 10 ani, de a aborda Clujul metropolitan"

Cluj-Napoca are o populație de 286.598 locuitori (în scădere cu 37.978 de persoane), dar zona metropolitană a crescut la 425.130. De asemenea, comuna Floreşti (cea mai mare din țară) are o populaţie rezidentă de 52.735 persoane (cu 29.922 persoane mai mult decât în 2011), conform rezultatelor provizorii ale recensământului din 2022.

"Acest recensământ confirmă următoarele lucruri: Clujul este primul oraș din România, după București, la toate capitolele, iar în materie de calitate a vieții este cel mai atrăgător din țară. Populația din zona metropolitană a Clujului a crescut. Fenomenul de migrare urban, în mediul de lângă oraș, este specific tuturor statelor europene. Cea mai mare comună din România este Florești, adică se confirmă ceea ce știm cu toții - avem cea mai aglomerată rută auto din România, DN1.

Acest recensământ confirmă corectitudinea politicii noastre din ultimii 10 ani, de a aborda Clujul metropolitan. Noi am introdus transportul public metropolitan, fără să fim obligați. De asemenea, noi am gândit încă din urmă cu 5-6 ani proiecte ale viitorului - centura metropolitană (până la finalul lunii februarie toate tronsoanele vor fi scoase la licitație - până la acel miliard de euro din fonduri europene), metrou (până la sfârșitul lunii vom avea de semnat câștigătorul), trenul metropolitan (în faza finală de obținere a avizelor, cel mai important de la CFR și de corelare cu bulevardul de nord), conectarea cu autostrada la Tureni (se așteaptă doar un aviz de la CNAIR pentru finanțare și va a intra în licitație), pasajul de la Tăietura Turcului", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

 

Comenteaza