Boc, despre platoul Sălii Sporturilor: "Acolo era o parcare pentru toate rablele. Transformăm spațiul într-unul pentru oameni''

Boc, despre platoul Sălii Sporturilor: "Acolo era o parcare pentru toate rablele. Transformăm spațiul într-unul pentru oameni''

Stadiul lucrărilor la platoul Sălii Sporturilor este de 82%. Mai există o bucată de teren, chiar în fața sălii, unde nu se lucrează.

„Acolo era o parcare pentru toate rablele. Nu le mișca nimeni cu lunile. Transformăm spațiul într-unul pentru oameni. Spațiu pietonal, de agrement, să vadă Șomeșul, nu o puzderie de mașini și rable. 101 arbori noi se plantează acolo. Înainte nu erau”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

După o discuție cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, instituție care deține o bucată de teren chiar în fața sălii de sport, edilul Clujului speră ca lucrările de modernizare să fie efectuate și pe acea zonă: "Am găsit deschidere la nivel local, pentru că vrem să moderniză întreg platoul, să nu rămână o plombă în fața sălii. Vrem să modernizăm și acea parte”. 

Platoul Sălii Sporturilor. Investiție de peste 3 milioane euro pentru revitalizare urbană pe acest segment: noi suprafețe pietonale ample, piste de biciclete, 101 arbori noi, iluminat public eficient, mobilier urban ș.a. Termen finalizare execuție pentru această zonă: finalul lunii mai.

Suprafețe pietonale: Inițial - 0 mp; după finalizarea proiectului - 7919 mp
Alei pietonale: Inițial - 273 ml; după finalizarea proiectului - 50,87 ml
Piste velo: Inițial - 0 ml; după finalizarea proiectului - 318 ml
Suprafețe carosabile: Inițial - 12.024 mp; după finalizarea proiectului - 2670,58 mp
Zone verzi: Inițial - 1396 mp; după finalizarea proiectului - 2954 mp
Arbori: Inițial - 12 buc; plantări noi în proiect - 101 buc;
Parcări: Inițial - 320; după finalizarea proiectului - 41 (10 pt. autocar și 31 pt. mașini)
Stații de încărcare biciclete și trotinete electrice: Inițial - 0 buc; după finalizarea proiectului - 6 buc (cu 4 prize fiecare)

Pe o suprafață de aproximativ 14.750 mp sunt realizate:

- Lucrări de terasamente, demontări elemente existente (borduri, mobilier, sisteme de iluminat), demolări suprafețe pietonale existente;
- Lucrări de realizare a sistemelor rutiere (suprafețe de călcare): suprafețe pietonale realizate din plăci de granit, benzi pentru biciclete cu asfalt colorat, granit, beton cu strat superior din pietriș; borduri din granit
- Lucrări de realizare a spațiilor plantate: plantări de arbori (specii adaptate la mediul urban, distribuite în funcție de tipul spațiului public), suprafețe nesigilate (pământ vegetal / arbuști / pajiști)
- Echipamente și dotări: mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, parcări biciclete, pavilion de alimentație publică etc.)
- Lucrări de montare a stațiilor de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice
- Lucrări de realizare a rețelelor electrice și de curenți slabi: modernizare și eficientizare sistem de iluminat public - aparate de iluminat cu sursă LED, sistem de telegestiune - componente de comunicație wireless (permite programarea pentru funcționare pe diverse niveluri de putere și diferite paliere orare)
- Lucrări de realizare a rețelei apă-canal (racorduri la rețeaua de alimentare cu apă și la canalizarea pluvială)
- Lucrări de sistematizare verticală: Racord vertical între strada Splaiul Independenței și zona pietonală propusă, prin intermediul unui sistem de trepte, precum și remodelarea terenului în zonei adiacente malului, pentru facilitare acces pietonal.

Constructor și proiectant pentru proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian”: Asocierea SC Nord Conforest S.A. - SC Costin şi Vlad Birou de proiectare S:R.L. Valoarea atribuită a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 15.467.646,10 lei cu TVA.

Comenteaza