Primarul Clujului: "Pentru metrou suntem deja de vreo două luni într-un joc de-a șoarecele și pisica"

Primarul Clujului: "Pentru metrou suntem deja de vreo două luni într-un joc de-a șoarecele și pisica"

Edilul Emil Boc este revoltat că proiectul pentru metrou și tren metropolitan este tot mai mult întârziat din cauza contestațiilor în instanță.

”La trenul metropolitan și metrou suntem deja de vreo două luni într-un joc de-a șoarecele și pisica în instanță. Se contestă la Cluj, se contestă și la București. Se judecă la Cluj, se amână la București. Ce facem, nu suntem aceeași țară? Dați o soluție, care o fi ea, să mergem mai departe. Dacă vom sta luni și ani în șir în instanță când mai facem investițiile?

Se bat două mari firme cine să facă această lucrare. Una dintre firme a atacat rezultatul licitației și la Cluj, și la București. La Cluj e suspendat procesul pentru că se așteaptă decizia de la București. La București s-a amânat pe săptămâna viitoare, până la urmă se va desțeleni și situația asta. Cred că într-o lună se separă apele”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Primarul spune că o ordonanță recentă de guvern va ajuta la scurtarea timpului de finalizare a licitațiilor.

”Pe de o parte, în ordonanță sunt termene exprese cu privire la comisiile de licitație pentru da o soluție cât mai repede, și, pe de altă parte, se impune o taxă pentru cei care depun contestații doar de dragul de a întârzia proiectele. De asemenea, nu mai pot fi respinse decât o singură dată documentațiile de licitații care se încărcă în sistemul național de licitații. Toate aceste măsuri ne vor ajuta”, spune Emil Boc.

Comenteaza