Video Bonusuri financiare pentru medicii clujeni. Tișe: „Peste 60% din beneficiarii serviciilor medicale nu sunt din judeţ”

Bonusuri financiare pentru medicii clujeni. Tișe: „Peste 60% din beneficiarii serviciilor medicale nu sunt din judeţ”

Medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” din Cluj-Napoca vor beneficia de stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară, până la 31 decembrie 2020.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat, vineri, un proiect de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare lunare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”  Cluj-Napoca. Managerul spitalului este cel care se va ocupa de modul de stabilire și acordare a acestor bonusuri financiare.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pe anul 2020 este de 2230 de lei. Pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim este de 2350 de lei.

Propunerea președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, a fost aprobată de către consilierii județeni prezenți la ședința extraordinară a forului de vineri, cu 30 de voturi „Pentru”.

„Doar în ultimul an s-au investit de la CJ Cluj în sănătate peste 25 de milioane de euro pentru spitalele din subordinea noastră. Peste 60% din beneficiarii serviciilor medicale la aceste spitale sunt cetățeni care nu sunt clujeni, nu sunt domicializați în județul Cluj. Majoritatea beneficiarilor sunt din județele vecine Clujului. Aceste spitale deservesc întreaga regiune. Consider că acest proiect se justifică și este binevenit, deoarece acești oameni fac realmente minuni”, a precizat Alin Tișe.

Potrivit CJ Cluj, în contextul situației generate de pandemie, condițiile de muncă ale personalului care tratează pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt mai dificile și în consecință este necesar ca personalul să fie stimulat din punct de vedere financiar pentru a rămâne să lucreze în cadrul spitalului sau să fie atras pentru că există deficit de personal de specialitate.

De ce a decis CJ cluj acorarea de stimulante financiare pentru medici:

  • motivarea categoriilor de personal de specialitate competente pentru a rămâne în sistemul sanitar și a se dezvolta profesional;
  • identificarea și atragerea de personal medical – tineri specialiști în specialitățile deficitare;
  • stimularea cazurilor de tineri specialiști-personal medical care aduc venituri mari și/sau suplimentarea normei, din prestare de servicii medicale;
  • stimularea personalului medical și a categoriilor de personal de specialitate pentru creșterea indicatorilor de performanță și a veniturilor spitalului.
Comenteaza