Video Când va fi GATA strada Eroilor din Florești

Când va fi GATA strada Eroilor din Florești

Lucrările de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești continuă în ritm alert, primarul Bogdan Pivariu precizând că sunt cu 50% mai avansate decât graficul stabilit în această perioadă.

Edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a oferit, la ZIUA LIVE, ultimele detalii despre stadiul lucrărilor de pe strada Eroilor.

„Pe strada Eroilor se lucrează intens. Se lucrează zi și noapte, ziua chiar în mai multe locuri. Toți care lucrează acolo sunt în concordanță, mă refer aici și la cei care au rețele edilitare. Vreau să spun că graficul este cu 50% mai rapid în acest moment decât ce preconizam la începutul acestei lucrări. Până la sfârșitul anului o să vedem strada Eroilor terminată. Din păcate pentru noi și cetățeni provoacă acum un disconfort, dar nu avem cum să modernizăm altfel”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul Floreștiului.

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua stradă Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea estimată este de 14 milioane de lei, fonduri guvernamentale și locale. 

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza