“Capul” lui Pantelimon şi corp de control pe centura de diamant FOTO/VIDEO

“Capul” lui Pantelimon şi corp de control pe centura de diamant FOTO/VIDEO
Ministerul Transportdurilor Ovidiu Silaghi a declarat, astăzi, pe şantierul centurii Vâlcele Apahida că dorinţa de a tăia panglici a guvernării Boc a adus centura Clujului într-o situaţie hilară.

Oficialul a menţionat că va trimite corpul de control pentru a verifica situaţia legată de plăţile efectuate pentru centura de aproximativ 24 de kilometri şi pentru a pune pe tapet soluţii pentru finalizarea lucrărilor.

"Există buget (la Minister - n.red.) pentru continuarea lucrărilor. Am aici în faţă bugetul Clujului şi centura apare cu suma de 150 de milioane de euro, bani consumaţi. Nici constructorul nu ştie să facă evaluarea costurilor pentru finalizarea acestei centuri", a declarat Silaghi, menţionând că proiectul a pornit în 2006 de la suma de 60 de milioane de euro, cât urma să coste centura de est a municipiului.

Reprezentanţii USL Cluj care l-au însoţit pe Silaghi la vizita de pe centură au declarat că una dintre măsurile care se vor lua pentru deblocarea situaţiei de la centură este schimbarea conducerii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri şi anume a directorul Ion Pantelimon.

"Acest lucru se va întâmpla cât de repede, din câte am fost informaţi. În câteva zile", a declarat preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

"Centura de diamant", Cluj Est, însumând 23,7 km, a fost deschisă traficului începând de la finalul lunii octombrie. Varianta ocolitoare, care are un cost de peste 158 de milioane de euro, nu este finalizată, constructorii urmau să lucreze la aceasta până în vara lui 2012. Anul acesta, lucrările de consolidate au fost sistate, având în vedere neînţelegerile dintre DRDP Cluj şi constructorii de la Vegyepszer, firmă intrată în insolvenţă în Ungaria.

Centura a fost inaugurată de fostul premier Emil Boc şi de fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.

 

 

 

Comenteaza