Video Care a fost proiectul anului 2022 în Florești. Primarul: „Cea mai mare investiție făcută vreodată”

Care a fost proiectul anului 2022 în Florești. Primarul: „Cea mai mare investiție făcută vreodată”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Strada Eroilor din Florești le-a dat mari bătăi de cap locuitorilor comunei în ultimii ani. Anul 2022 a fost cel în care s-a reparat și modernizat strada.

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre finalizarea acestui mare proiect, pe care l-a catalogat ca fiind cel mai mare proiect de infrastructură derulat vreodată în comuna pe care o conduce.

„2022 a fost un an al pornirii motoarelor într-un sens bun al cuvântului. Una dintre cele mai mari realizări este deja celebra stradă Eroilor, devenită prima stradă smart. Este de fapt cel mai mare proiect de infrastructură derulat vreodată în comuna Florești, cel mai grandios și totodată cel mai scump proiect pe care comuna l-a suportat vreodată.

Când spun smart mă refer la componenta de verde, avem o pistă de biciclete dedicată pe ambele sensuri. Avem o mulțime de arbori plantați. De asemenea, avem camere de supraveghere smart care pot să citească numărul de la mașină tocmai pentru a porni siguranța. Mai avem băncuțe, coșuri de gunoi smart. Urmează să avem și automatul de bilete și abonamente de la CTP”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Cum a fost transformată strada într-un bulevard modern

Noua stradă Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea estimată este de 14 milioane de lei, fonduri guvernamentale și locale. 

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza