Care sunt proiectele prioritare ale Clujului pentru care Consiliul Judeţean cere bani de la Guvern în 2014

Care sunt proiectele prioritare ale Clujului pentru care Consiliul Judeţean cere bani de la Guvern în 2014
Consiliul Judeţean Cluj a făcut o listă a proiectelor pe care le consideră prioritare pentru finanţare în 2014 şi le-a transmis lista parlamentarilor clujeni, ca aceştia să le promoveze mai departe în Parlament.

La întâlnirea de azi conviocată de conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj au venit toţi parlamentarii, mai puţin cei ai PDL. "Am invitat parlamentarii la o discuție pe tema proiectelor prioritare ale județului, solicitând-le, ca și anul trecut, sprijinul pentru susținerea lor financiară fie la dezbaterea legii bugetului de stat pe anul 2014, fie direct la ministerele de resort", explică preşedintele CJ Cluj Horea Uioreanu, adăugând că e vorba despre proiectele "care depășesc posibilitățile bugetului nostru și sunt de importanță capitală nu doar pentru Cluj, ci pentru întreaga zonă".

CJ Cluj cere bani din bugetul pe 2014 pentru construirea spitalului regional de urgență și a celui pediatric, finalizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi pentru finalizarea lucrărilor la pista de 3500 de metri a aeroportului, dar şi pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal de la aeroport.

"Tot acum am discutat despre nevoia de a realiza conexiunea dintre autostradă și centura Vâlcele-Apahida, centura de sud a Floreștiului, modernizarea căii ferate Cluj-Oradea-Episcopia Bihor și realizarea legăturii dintre DN1 și DN75 , în zona turistică a Munților Apuseni", explică Uioreanu. 

Proiectele menţionate de acesta au studiile și proiectele finalizate. "Unele sunt în diferite stadii ale lucrărilor, avem nevoie de fiecare leu care vine de la bugetul central pentru a le finaliza", mai spune preşedintele CJ Cluj.

Etichete
Comenteaza