Case fără autorizație la Cluj. Consilier local: "Cea mai urâtă situație: să construiești pe un viitor drum al orașului"

Case fără autorizație la Cluj. Consilier local: "Cea mai urâtă situație: să construiești pe un viitor drum al orașului"

Pe Valea Fânațelor, din Cluj-Napoca, sunt 161 de case ridicate fără autorizație. Situații asemănătoare există și în alte cartiere ale orașului.

"Sunt două tipuri de clujeni: unii care parcurg toate etapele legale - câștigul acestora este că o să aibă un imobil care respectă tot ceea ce este tehnic și siguranță și vor putea beneficia de orice avantaj legal,iar a doua categorie - cei care cumpără un teren mult mai ieftin, în extravilan sau intravilan, dar care nu este urbanizat, fac o clădire și, fără proiectanți, construiesc după ureche, dar casa nu va putea fi înscrisă în Cartea Funciară, poate fi demolată sau proprietarul - sancționat.

Pe Valea Fânațelor cu siguranță vor fi și case demolate. Cea mai urâtă situație posibilă e când ți-ai construit casă pe un viitor drum al municipiului. Oamenii trebuie să știe că e necesar să își facă plan urbanistic zonal. Planul urbanistic general va fi gata, cu actualizarea, sper în 2022'', a declarat Radu Rațiu, consilier local și membru în Comisia de Urbanism, la ZIUA LIVE.

Avocatul clujean Andras Mate a primit un răspuns de la Primăria Cluj-Napoca potrivit căruia pe Valea Fânațelor sunt 161 de case ridicate fără autorizație. Aceste case nu au fost încă demolate, construcțiile fiind  ilegale, dar în 12 cazuri există referate.

Comenteaza