Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului. Episodul 2: PSD

Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului. Episodul 2: PSD
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului. Episodul 2: PSD
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului. Episodul 2: PSD

Publicăm episodul doi al seriei de articole despre ce firme şi ce afaceri derulează consilierii judeţeni clujeni. Astăzi ne vom referi la aleşii judeţeni ai PSD.

Liderul consilierilor judeţeni PSD, afaceri profitabile la ţară şi acţiuni la mari companii

Liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Remus Lăpuşan, deţine acţiuni la mai multe societăţi comerciale. Are 50% din părţile sociale la Agro Plus SRL, cu sediul în localitatea Berindu, comuna Sanpaul, judeţul Cluj, firmă care funcţionează din 2005, care se ocupă cu creşterea bovinelor de lapte şi care a avut, potrivit termene.ro, în anul fiscal 2016 un profit de 165.199 lei.

Lăpuşan deţine, de asemenea, 50% din părţile sociale la CMB Tour SRL, agenţie de turism care însă şi-a suspendat activitatea în 2010. Liderul consilierilor judeţeni PSD mai are 60% dintr-o altă societate comercială, Tradiţional Plus SRL, înfiinţată în 2017, cu obiect de activitate prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor, despre care nu sunt încă date publice referitoare la contul de profit şi pierdere.

Lăpuşan este şi deţinătorul a 846 de acţiuni la Romgaz SA, în valoare de 24.703 lei, şi a unui număr de 6.607 de acţiuni la Electrica SA, în valoare de 69.043 lei. Acesta este preşedinte directorat CEO la Uniqa Asigurări de Viaţă şi administrator la Transgaz  Mediaş.

Consilierul judeţean Valentin Cuibus este inspector şcolar general la ISJ Cluj şi deţine acţiuni la mai multe societăţi comerciale: 43 de unități, în valoare de 15.715 lei, la Transgaz, 92 de acţiuni, în valoare de 3.689 de lei, la Digi Communication, şi 10.707 acţiuni, în valoare de 32.121 de lei, la Banca Transilvania.

Alţi consilieri PSD, afaceri în transportul de persoane şi instalarea centralelor

Vasile Sălătioan este acţionar unic şi administrator la Asy Instal Dej, înfiinţată în 2013, cu obiect de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Conform termene.ro, firma a avut în 2016 un profit de 38.068 de lei. Sălătioan are 50% din părţile sociale la altă firmă, înfinţată în 2014, Perfectinstal Service,  restul fiind deţinut de soţia sa, cu acelaşi obiect de activitate ca şi cealalaltă firmă, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. În 2016, societatea a avut un profit de 104.913 lei.

Laura Elena Chiorean  deţine 100%  din părţile sociale la un birou de mediator (PFA) şi la un cabinet individual de insolvenţă (PFA). Potrivit declaraţiei de interese, calitatea de practician în insolvenţă a fost suspendată la cerere. Ea deţine şi 75% din societatea civilă de avocaţi Laura Elena Chiorean & Asociaţii (PFA).

Consilierul PSD Alin Popovici deţine, potrivit propriei declaraţii de interese de pe site-ul CJ Cluj, 66,66% din părţile sociale la firma de transport călători Autotrust Corporation, cu sediul în Turda, din consorţiul Alis Grup. Conform termene.ro, Autotrust ar fi înregistrat în 2016 o pierdere de 1.238.180 de lei, informaţie confirmată şi de site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Este acţionar unic la Feldiberc Trans, o altă firmă de transport, care a avut în 2016, potrivit aceleeaşi surse, o pierdere de 95.292 lei.

PSD-iştii au şi firme cu activitatea suspendată sau nu au deloc firme

Vicepreşedintele PSD Gherla, consilierul judeţean Laurențiu Oprea, este acţionar majoritar în firma Reider Plus, având ca obiect principal de activitate dezvoltare imobiliară, dar aceasta şi-a suspendat activitatea din anul 2013.

Avocatul Vladimir Mătușan, consilier judeţean PSD, este, potrivit declaraţiei de interese, asociat cu câte 50% în două SRL-uri: Mato Design şi Meridus. Site-ul termene.ro arată că Mato Design a fost radiată în 2016, iar Meridus SRL, cu obiect de activitate consultanţă pentru afaceri şi management, ar fi inactivă.

Consilierul judeţean Petre Pop, din Câmpia Turzii, este membru fondator în mai multe fundaţii şi asociaţii, dar nu are calitatea de acţionar sau asociat în societăţi comerciale, potrivit declaraţiei de interese. Consilierul judeţean PSD Nati Ariton deţine, potrivit propriei sale declaraţii de interese, 401 acţiuni la Fimaro Cluj.

Ioan Bota, preşedintele interimar al PSD Huedin, consilier judeţean, este membru în mai multe asociaţii, dar nu deţine calitatea de acţionar în societăţi comerciale. Consilierul judeţean Alexandru Vitan este pensionar şi declară că nu deţine calitatea de acţionar sau asociat la societăţi comerciale.  

Surse: declaraţii de interese, termene.ro, mfinante.ro.

Comenteaza