Video Cel mai mare program de investiții în învățământ din istoria Clujului / Ovidiu Cîmpean: „Va schimba în profunzime sistemul educațional”

Cel mai mare program de investiții în învățământ din istoria Clujului / Ovidiu Cîmpean: „Va schimba în profunzime sistemul educațional”
| Foto: Edupedu.ro

Investițiile mari în educație se văd la Cluj-Napoca, a atras atenția, la ZIUA LIVE, Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și candidat din partea PNL Cluj la alegerile parlamentare, pentru un post de deputat.

Liberalul clujean a amintit câteva dintre marile proiecte realizate de administrația locală de la Cluj și le-a menționat pe cele în derulare.

„La Cluj se văd investițiile în educație, pe lângă proiectele deja finalizate, avem exemple excelente la nivel național, Școala Ion Agârbicenu, Onisifor Ghibu, Seminarul Ortodox, Colegiul Tehnic Ana Aslan, investiții care ne-au pus pe primul loc în ce privește performanța elevilor. Au fost construite corpuri noi cu săli de clasă, care pot să acomodeze peste 3000 de elevi în plus.

În acest moment, Primăria Cluj-Napoca derulează cel mai mare program de investiții în educație din istoria Clujului. Sunt proiecte cu contracte semnate în derulare, de peste 206 milioane euro.

Doar în educație avem 206 milioane euro, proiecte în execuție, fără să le calculăm pe cele finalizate sau în pregătire.

Aceste investiții se văd la Cluj-Napoca și vor ajunge să schimbe în profunzime sistemul educațional”, a declarat Cîmpean.

Hubul din Borhanci consumă jumătate din acest buget de 206 milioane euro, un proiect extrem de important pentru clujeni. Acesta este însă doar unul din inițiativele administrației locale care vizează educația.

„Hubul educațional din Borhanci este un proiect de 100 milioane euro, apoi 90 milioane euro prin PNRR, care vizează 32 de unități de învățământ, școli, licee, grădinițe, creșe, acestea vor aduce în următorii ani calitate infrastructurii educaționale și condiții pentru ca elevii clujeni să se mențină pe primul loc. E greu să ajungi pe primul loc, dar mai e greu să te menții. Însă eforturile administrației locale, ajutată de la nivel național, de la Guvern, din Parlament, împreună cu eforturile elevilor, părinților și profesorilor cred că pot aduce rezultate pe care nici nu le imaginam acum 15-20 de ani”, a mai spus Cîmpean.

Comenteaza