Update Foto Centru dedicat victimelor violenței domestice, inaugurat la Cluj

Centru dedicat victimelor violenței domestice, inaugurat la Cluj
Centru dedicat victimelor violenței domestice, inaugurat la Cluj
Centru dedicat victimelor violenței domestice, inaugurat la Cluj
Centru dedicat victimelor violenței domestice, inaugurat la Cluj

Astăzi, la Cluj-Napoca a fost inaugurat Centrul de Consiliere pentru Victimele Violenţei Domestice, centru aflat în subordinea Direcței de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Centru va funcționa pe str. Maramureșului nr. 1 și are ca scop prevenirea și combaterea violenței domestice. Aici se vor derula programe de mediere și consiliere pentru depășirea situației
de risc și a traumei rezultate în urma violenței în familie.

Echipă mobilă pentru cazurile de violență domestică

În ultima şedinţă de Consilu Local a fost adoptat proiectul privind constituirea unei echipei mobile pentru intervenția în regim de urgență în cazurile de violență domestică identificate pe raza municipiului Cluj Napoca. Echipa va fi compusă din 3 reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Medicală (un coordonator și doi membri) și un reprezentant al Poliției Locale. 

Ajutor la plata chiriei

De asemenea, victimele violenţei domestice care se află în evidenţele serviciilor de specialitate din cadrul DASM şi care locuiesc efectiv pe raza municipiului Cluj-Napoca, precum şi cele care au beneficiat de servicii în adăposturi destinate acestei categorii sociale şi care nu beneficiază de alt sprijin locativ din partea statului sau a unor ONG-uri, care au venit net lunar/membru de familie de până la 1.500 lei, pot primi ajutor la plata chiriei din partea Primăriei Cluj-Napoca. Se oferă între 900 şi 1400 de lei  lunar. 

Fenomenul violenței domestice reprezintă o temă de actualitate care influențează direct, sau indirect, viața de zi cu zi a cetățeanului. Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române, violența în familie reprezintă un fenomen îngrijorător, cu consecințe deosebit de grave. De exemplu, în 2017 au fost înregistrate 20.617 victime ale violenței în familie dintre care 84 au decedat.

Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, prin Serviciul Protecția Copilului și Familiei, oferă servicii victimelor încă de la înființarea acestei instituții, în anul 2008. Tot în subordinea acestei direcții, există și un centru de prevenire și combatere a violenței în familie.

Comenteaza