Cer bani europeni pentru tinerii aflaţi sub protecţie socială

Cer bani europeni pentru tinerii aflaţi sub protecţie socială
Proiectul propus la iniţiativa grupului de consilieri PDL, privind atragerea unei finanţări europene pentru tinerii de 18 ani, care ies de sub tutela statului roman, a fost agreat atât de preşedintele Horea Uioreanu, cât şi de consilierii din opoziţie. Propunerea a venit din partea consilierului Steluţa Racolţa, care a atras atenţia că termenul pentru depunerea solictării de finanţare expiră în 30 noiembrie.

Un număr de 100 de tineri care ajung la vârsta de peste 18 ani şi 200 persoane cu dizabilitati, din judeţul Cluj, vor beneficia de servicii de consiliere şi de sprijin în căutarea unui loc de muncă. La iniţiativa consilierului PDL Cluj, Steluţa Racolţa, executivul Consiliului Judeţean va depune o solicitare de finanţare europeană împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Cluj, în calitate de solicitant al proiectului. Valoarea proiectului se cifrează la peste 2 milioane de lei.

"Încă de acum un an am lansat propunerea ca administraţia judeţeană să aceseze fonduri europene pentru aceşti tineri, dat fiind faptul că după ce ei părăsesc centrele de plasament nu mai au nici un sprijin din partea nimănui", a comentat Racolţa. Ea a arătat că aceşti tineri reprezintă un grup vulnerabil pentru că, deşi termină un liceu, şansele de a deveni persoane angajate la 18 ani sunt destul de mici. "Nu au nici locuinţă, nici hrană asigurate de stat şi atunci normal ar fi să beneficieze de un sprijin după ce ies de sub protecţia statului, pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă. În cadrul acestui proiect cu finanţarea europeană pot beneficia de servicii de consiliere vocaţională, cursuri de formare profesională de iniţiere sau de calificare, conform cerineţelor pieţei muncii, dar şi de consiliere pentru a învăţa cum să întocmească un CV, o scrisoare de intenţie de angajare, cum/unde să caute un loc de muncă, cum să se prezinte la un interviu de angajare", a spus Racolţa. Avantajul Consiliului Judeţean este acela că în urmă cu doi ani a aderat la asociaţia PROIS Nord Vest, astfel că în prezent este eligibil pentru accesarea fondurilor europene pentru astfel de proiecte sociale. De altfel, Consiliul Judeţean va mai depune încă două solicitări de finanţare şi pentru sprijinrea tinerilor de etnie romă precum şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

Etichete
Comenteaza