Cinci milioane de lei în trei ani, bani publici pentru SMURD Cluj

Cinci milioane de lei în trei ani, bani publici pentru SMURD Cluj
Alocările de bani publici pentru serviciul SMURD din Cluj, numai din partea Consiliului Judeţean Cluj, au ajuns în ultimii trei ani la aproape cinci milioane de lei. "O sumă extrem de importantă", spune preşedintele CJ Cluj Alin Tişe, care adaugă că a fost surprins "că majoritatea oamenilor nu ştiu care e realitatea cu SMURD".


">

"Acest serviciu de intervenţie nu are personalitate juridică, este de fapt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, maşinile au însemnele pompierilor. SMURD nu e altceva decât o componentă a ISU. Practic echipele de intervenţie sunt mixte: pompieri-paramedici şi voluntari, asistente sau medici. Eficienţa ISU este condiţionată de dotări, iar aceşti bani sunt banii clujenilor", a adăugat Tişe.

Acesta spune că majoritatea cazurilor de urgenţă sunt deservite de Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj, "UPU are în dotare doar două autospeciale de intervenţii, iar urgenţele sunt deservite, în cele mai multe cazuri, de Salvare. SMURD intervine doar în cazul accidentelor grave, unde e nevoie de descarcerare".

SMURD Cluj are puncte de intervenţie în Aghireşu, Băişoara şi Gilău şi ar urma să deschidă un al patrulea, în Mociu, în cursul acestui an.

Comenteaza