CJ: "Asigurăm întregul suport tehnic pentru ca Spitalul Urgență Cluj să devină realitate în cel mai scurt timp posibil"

CJ: "Asigurăm întregul suport tehnic pentru ca Spitalul Urgență Cluj să devină realitate în cel mai scurt timp posibil"

Faptul că la nivelul Guvernului României s-a semnat finanțarea necesară pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj demonstrează că dosarul și obligațiile asumate de către Consiliul Județean Cluj au fost îndeplinite. Astfel, situația de la Cluj este clară și în stadiu avansat.

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan a semnat contractul de finanțare a Spitalului Regional de Urgență Cluj, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Spitalul va fi construit în comuna Florești cu o investiție de peste 500 de milioane de euro. Durata de implementare este de 107 luni.

Reamintim că terenul a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia. Astfel, Consiliul Județean a mutat de pe amplasament un depozit de muniție și a demolat clădirile existente pe teren. De asemenea, Consiliul Județean Cluj a întocmit toate documentațiile juridice și de urbanism necesare, astfel încât terenul a devenit liber de orice sarcină. Totodată, administrația județeană a asumat și suportat inclusiv cheltuielile necesare realizării infrastructurii primare, respectiv realizarea de branșamente și racorduri la rețelele de utilități. În plus, Consiliul Județean s-a asigurat de cuprinderea, în cadrul Proiectului Centurii Metropolitane clujene a minim două căi rutiere de acces spre amplasament, una din DN1 și alta pe latura de est.

În luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății cu situația pe deplin clară, pentru a se putea solicita și obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Consiliul Județean Cluj asigură toate autoritățile implicate în edificarea acestui obiectiv de interes strategic de întregul suport tehnic necesar astfel încât Spitalul Regional de Urgență Cluj să devină realitate în cel mai scurt timp posibil, în beneficiul milioanelor de pacienți din zona Transilvaniei.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va cuprinde un complex de construcții cu 7 etaje (subsol, parter și 5 etaje) și va avea 849 de paturi.

Obiectivul va beneficia de un heliport și de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151.891 metri pătrați, iar amprenta clădirii este de 27.340 metri pătrați.

 

Comenteaza