CJ Cluj face primul pas pentru demiterea directorului de la Protecţia Copilului

CJ Cluj face primul pas pentru demiterea directorului de la Protecţia Copilului
La proxima şedinţă a forului judeţean clujean se va consuma un nou episod în disputa dintre CJ Cluj şi directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului Cluj.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj urmează să aprobe în şedinţa din 28 februarie un proiect privind calificativul acordat după evaluare directorului de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.

Instituţia se află în subordinea forului judeţean, iar această procedură este prevăzută de Legea privind statutul funcţionarilor publici, aşa cum este cazul directorului Dan Claudiu Tămaş.

Conducerea executivă a CJ Cluj a decis după evaluarea activităţii lui Dan Tămaş ca acesta să primească calificativul "nesatisfăcător", cu media finală 1,25, pe un nivel de evaluare cu note de la 1- minim la 5 - maxim.

După aprobarea acestui calificativ de către plenul CJ Cluj, procedura mai stabileste chemarea directorului de la DGASPC la un interviu, după comunicarea oficială a deciziei.

Surse din Consiliul Judeţean Cluj afirmă că acordarea acestui calificativ, "nesatisfăcător", înseamnă, practic, un vot de neîncredere pentru rămânerea în funcţia de director al DGASPC Cluj.

Astfel, CJ Cluj urmează să vină într-o şedinţă viitoare cu un proiect de hotărâre pentru demiterea din funcţie a lui Dan Claudiu Tămaş.

Reamintim că la începutul lunii februarie 2017, forul judeţean clujean l-a sancţionat disciplinar pe directorul Dan Tămaş cu diminuarea salariului cu 20% pe o perioadă de 3 luni. Atât CJ Cluj, cât şi Primăria municipiului au făcut plângeri penale împotriva directorului DGASPC Cluj.

"Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare s-au constatat indicii că fapta poate angaja răspunderea penală, comisia de disciplină a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (sesizarea nr. 61/17.01.2016).
Aceste fapte sunt următoarele:
1. Utilizarea fondurilor alocate de Judeţul Cluj pentru hrana persoanelor asistate în vederea asigurării hranei angajaţilor proprii ai DGASPC şi angajaţilor unor societăţi cu care instituţia avea relaţii contractuale;
2. Utilizarea imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20, contrar prevederilor legale şi în alt scop decât cel pentru care a fost primit în administrare;
3. Plata cheltuielilor aferente utilităţilor consumate de angajaţi pentru folosinţa imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20, judeţul Cluj, din bugetul DGASPC, contrar prevederilor legale", se arată în referatul care a însoţit proiectul de hotărâre privind sancţionarea lui Tămaş.

În acelaşi document, CJ informează că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (adresa nr. 2001/26.01.2017), „întrucât s-au constatat fapte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni, respectiv angajarea unui număr de 15 persoane în instituţia publică, fără ca acestea să promoveze vreun examen sau concurs. În fapt, au fost scoase la concurs un număr de 18 posturi şi în realitate au fost ocupate 33".

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost sesizat prin plângerile penale formulate de Municipiul Cluj-Napoca - Direcţia Generală Poliţia Locală nr. 282790/488/27.06.2016 şi nr. 454829/488/31.10.2016, şi cu privire la mai multe fapte, 11 la număr, printre care contractare şi execuţie lucrări de reabilitare a sediului central al DGASPC (clădirea principală), situat în municipiul Cluj-Napoca, str. G-ral Eremia Grigorescu nr. 37-39, contrar prevederilor legale, mai precizează forul administrativ judeţean în acelaşi referat.

Dan Tămaş a respins acuzaţiile şi a spus că este o răfuială politică a actualei conduceri a CJ Cluj care vrea să impună pe altcineva în funcţia pe care el o deţine în prezent. Tămaş a declarat că va ataca în justiţie decizia de sancţionare a sa de către CJ Cluj.

 

 

 

Comenteaza