Clujul poate crește doar printr-o dezvoltare metropolitană. Boc: Trebuie politici integrate, haiducia trebuie să înceteze

Clujul poate crește doar printr-o dezvoltare metropolitană. Boc: Trebuie politici integrate, haiducia trebuie să înceteze

Primarul Emil Boc crede că includerea principalelor proiecte de infrastructură ale Clujului în planul de investiții al guvernului va permite dezvoltarea metropolitană a Clujului.

”Mă bucur că proiecte strategice de dezvoltare metropolitane ale Clujului sunt pe lista de finanțare de la guvern, că vorbim de centura metropolitană, de tren metropolitan sau metrou, care ne ajută să trecem la etapa următoare, Clujul metropolitan. Clujul nu mai trebuie să se oprească la tabla de intrare în Florești, Baciu, Apahida sau Feleac, ci trebuie gândit ca dezvoltare metropolitană. Sunt proiecte care vor marca trecerea Clujului în Liga Campionilor, având și finanțarea asigurată. E pentru prima dată când aceste proiecte se vor face cu resurse reale și nu imaginare. Clujul are susținerea guvernului.

Toate proiectele le-am conceput cu colaborarea primarilor din apropiere, colaborăm cu toți primarii din vecinătatea Clujului, vizăm dezvoltarea în toată zona, de la Gilău până la Bonțida. Dar avem nevoie de politici integrate în acest sens, inclusiv în privința locuirii, a modului în care se construiește. Haiducia trebuie să înceteze, atât cu privire la Florești, cât și la Baciu, așa cum și eu am gândit trenul metropolitran de la Gilău la Cluj-Napoca. Lucrurile trebuie gândite integrat, să stabilim o dezvoltare în comun și nu haotic”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE.

Comenteaza