Clujul vrea să-și facă domeniu schiabil ca în Austria! Șeful județului: „Ar putea funcționa și vara”

Clujul vrea să-și facă domeniu schiabil ca în Austria! Șeful județului: „Ar putea funcționa și vara”
| Foto: noi.md

Consiliului Județean Cluj are în plan realizarea unui domeniu schiabil uriaș, pe modelul din Austria sau Germania, în masivul Vlădeasa din munții Apuseni.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit în nenumărate rânduri de ideea realizării unei stațiuni cu un domeniu schiabil de zeci de km de pârtii în masivul Vlădeasa.

Odată cu apropierea sezonului rece și a sporturilor de iarnă, șeful CJ Cluj a fost întrebat, joi, la un post de radio, de planurile administrației pe care o conduce vizavi de stațiunile din județ.

Avem prea puține stațiuni față de cât ne dorim. Eu mi-aș dori ca la Băișoara să unim cele două pârtii, pârtia veche cu cea de la Buscat. Ar fi ideal. A doua zonă importantă de schi să fie Mărișelul. Aici există o pârtie, urmează a doua și să le unim cu Belișul. Și cred eu că ar mai fi loc de o a treia zonă importantă, care ar fi Vlădeasa – Săcuieu – Rogojel, cu pârtia veche de la Vlădeasa. De altfel, e cea mai bună zonă dacă ne referim la poziționare, la înălțime și la durata de menținere a zăpezii într-un an. Aici putem avea zăpadă 6-8 luni pe an. Zona Vlădeasa are cea mai bună poziționare dintre cele trei. Ar fi locul ideal pentru un domeniu schiabil, de această dată făcut de specialiști din Austria exact cum sunt domeniile schiabile de acolo”, a afirmat, la Radio Someș, Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean clujean a mai fost întrebat dacă domeniul schiabil din zona Vlădeasa ar putea funcționa chiar și pe durata verii.

„Eu am învățat în aceste funcții că nu trebuie să descopăr nimic. Nici apa caldă, nici apa rece. Nu eu trebuie să învârt Pământul într-o direcție sau alta. Trebuie să luăm modelele de bune practici, așa cum sunt ele în alte părți, dar să nu le adaptăm la noi, pentru că odată ce le-ai adaptat, le-ai schimbat, și ai terminat cu ele. Sunt de acord ca proiectul să fie funcțional și pe timpul verii. Ar fi un lucru foarte bun: un model din Austria sau din Germania pe care să-l aplicăm întocmai. Nu trebuie să facem nimic care să pună în pericol un astfel de proiect. Sunt de acord să poată fi iarna folosite, dar să fie reprofilate și să fie utilizabile și pe timpul verii”, a explicat Tișe.

Comenteaza