Concurs “cu cântec” la Urbanism

Concurs “cu cântec” la Urbanism
Se adeveresc suspiciunile în privinţa modului în care s-a desfăsurat concursul din Consiliul Judeţean. Candidatul ales trebuie să plece, a decis Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a dat dreptate arhitectului Tibor Laszlo Nonn, care a contestat pregătirea contracandidatei sale, Lucia Domşa, desemnată iniţial drept câştigătoare a postului pentru şefia serviciului Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean (CJ). Contestaţia lui Nonn a fost respinsă de Comisia forului judeţean pe motiv că ar fi fost depusă prea târziu.

Nonn s-a înscris la concursul pentru postul de şef al Serviciului urbanism din cadrul Direcţiei de Urbanism a CJ fără sa îşi imagineze că va fi respins cu atâta uşurinţă de către comisie. În locul său a fost desemnată câştigătoare Domşa, candidată venită, de asemenea, din afara instituţiei şi căreia, spun sursele ZIUA de CLUJ, i s-ar fi promis acest post din partea unor lideri USL. „La început nu am înţeles motivul pentru care am fost respins, ca atare nici nu m-am grăbit să comentez. După ce m-am interesat puţin, am aflat că doamna Domşa nici măcar nu are pregătire în sistematizare şi în arhitectură, aşa cum cerea fişa postului. Ea este doar inginer economic, astfel că am depus imediat o contestaţie. De la CJ am primit o notificare din care reieşea că am depus contestaţia tardiv. Prin urmare, nu mai rămânea decât să aştept răspunsul ANFP", a povestit Nonn.

La momentul în care ZIUA de CLUJ a solicitat informaţii despre acest concurs, preşedintele CJ, Horea Uioreanu, a transmis că nu are niciun amestec şi că această problemă trebuie reglată la ANFP. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cornelia Trif, a explicat că membrii comisiei de concurs şi-au făcut doar treaba, urmând ca o decizie în privinţa contestaţiei lui Nonn să vină din partea agenţiei. „CJ va respecta întocmai recomandările ANFP. Toate actele au fost trimise la Bucureşti şi aşteptăm un răspuns", a spus Trif.


Răspunsul a venit, dar nu e favorabil CJ. Nonn a explicat că din raportul ANFP reiese că era îndreptăţit să facă acea contestaţie, iar comisia de concurs avea obligaţia să ţină seama de ea. Mai mult, raportul ANFP arată că dosarul lui Domşa nu avea de ce să fie selectat în concursul pentru postul de şef al Serviciului urbanism, de vreme ce ea nu avea studii conforme cu fişa postului. „În raportul ANFP se precizează că se va face sesizare în Contencios Administrativ pentru a se anula participarea dnei Domşa la acest concurs. Trebuie spus că acest concurs nu e anulat; doar participarea doamnei va fi anulată. Prin urmare, în mod logic, comisia ar trebui să mă valideze pentru acest post, de vreme ce numai eu am mai participat", a comentat Nonn.

Preşedintele CJ a precizat că membrii comisiei nu aveau de unde să ştie că un concurent nu avea studiile necesare pentru a ocupa postul. „Tocmai acesta a fost motivul pentru care am aşteptat răspunsul ANFP - pentru că nu am dorit să ne pronunţăm noi. Acum, că am primit un răspuns, vă asigur că vom respecta întocmai recomandarea ANFP", a spus Uioreanu.

 

Comenteaza