Consiliul Județean Cluj și-a constituit noile comisii de specialitate. VEZI componenţa acestora

Consiliul Județean Cluj și-a constituit noile comisii de specialitate. VEZI componenţa acestora

Marți dimineață au fost stabilite în ședința Consiliului Județean (CJ) Cluj noile comisii de specialitate care vor delibera asupra proiectelor de hotărâre propuse în cadrul instituției.

Cvorumul ședinței extraordinare a CJ Cluj din 27.10.2020 a fost de 30 de consilieri județeni, din totalul de 34 validați în funcție.

Liderii de grup ai partidelor politice care fac parte din CJ Cluj au ajuns la o concluzie la reprezentarea în comisii atât ca număr, cât ca și persoane. Astfel, a fost o singură propunere care a fost supusă la vot secret. De asemenea, s-au păstrat locuri libere și pentru viitori consilieri județeni ai PMP, care urmează să intre în forul județean.

Componența comisiilor a fost votată în unanimitate, cu 30 de voturi „Pentru”. Cele 7 comisii de specialitate urmează să se întrunească pentru a-și alege președintele de comisie și secretarul.

„Comisiile de specialitate au fost constituite în conformitate cu ponderea politică și cu discuția dintre partide și lideri de grup. Vă felicit că ați găsit soluția de compromis. Este un prim pas în a colabora în CJ Cluj între toate formațiunile politice pentru a putea duce proiectele mai departe”, a afirmat șeful forului administrativ județean, Alin Tișe.

1. Comisia juridică și de Administrație: Iuliu Sămărtean, Gheorghe Călătan, Cristian Ciuta, Maria Forna (PNL);  Zoltan Lorinczi (UDMR); Laura Chiorean (PSD); Ovidiu Nistor (USR-PLUS).

2. Comisia de Buget-Finanțe: Cristian Haiduc, Lucian Cordiș, Angela Marchiș, Ionuț Rusu (PNL); Alexandru Cordoș (PSD); Geza Antal (UDMR); Ionuț Florea (USR-PLUS).

3. Comisia de Urbanism și Administrare a Teritorului: Dumitru Drăghici, Sămărtean Iuliu, Lucian Cordiș, Ionuț Rusu (PNL); Vasile Sălătioan (PSD); Eva Reș (UDMR); Ovidiu Nistor (USR-PLUS).

4. Comisia de Patrimoniu și Servicii Publice: Cristian Ciuta, Anca Hodorogea, Hadrian Arion (PNL) + consilierul județean al PNL care urmează să fie validat în funcție; Alexandru Cordoș (PSD); Francisc Balla (UDMR); Radu Molnar (USR-PLUS).

5. Comisia de Sănătate și Protecție Socială: Violeta Mureșan, Marinela Marc, Bashar Molhem, Dumitru Drăghici (PNL); Horia Chirteș (PSD); Eva Reș (UDMR) + primul loc al PMP.

6. Comisia de Educație, Cultură și Sport: Marinela Marc, Anca Hodorogea, Maria Forna, Hadrian Arion (PNL); Valentin Cuibus (PSD); Francisc Balla (UDMR); Adela Dehenes (USR-PLUS).

7. Comisia de Turism, Mediu și Agricultură: Gheorghe Bălaj, Călin Tuluc, Angela Marchiș, Alin Popovici (PNL); Zoltan Lorinczi (UDMR); Elena Muscă (USR-PLUS) + al doilea loc al PMP.

Comenteaza