Video Cum arată Parcul Armătura după modernizare. Alei, piste de biciclete, mobilier urban și peste 200 de arbori plantați

Cum arată Parcul Armătura după modernizare. Alei, piste de biciclete, mobilier urban și peste 200 de arbori plantați

Parcul Armătura e gata, iar la finalul acestei luni începe recepția lucrărilor de modernizare.

"Parcul Armătura: O nouă „oază de verdeață și de relaxare” pregătită pentru clujeni. În 30 iunie începem procesul de recepție a lucrărilor efectuate în Parcul Armătura", transmite primarul Emil Boc.

Parcul are o suprafață de 3,25 ha unde au fost plantați 205 arbori noi. Lucrările de modernizare a acestuia au constat în revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului - în zona Parcului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş, instalarea de mobilier urban modern, a unor stații de încărcare pentru biciclete / trotinete electrice, și montarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, plus amenajare zone de joacă, alei pietonale, terenuri de sport. Parcul va avea rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Parcul a fost realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a investiției este de 18.703.513,99 lei cu TVA.

 

Comenteaza