Cum decurge depoluarea de la groapa de gunoi din Cluj

Cum decurge depoluarea de la groapa de gunoi din Cluj

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a prezentat un raport actualizat  privind modul de desfășurare a procesului de epurare a levigatului de la Pata Rât.

,,Ceea ce e important e faptul că stația de osmoză funcționează la capacitate maximă, împreună cu toate echipamentele aferente. Mă bucur că am ajuns în această etapă și că suntem primii din țară care am reușit să rezolvăm problema levigatului produs de rampele neconforme istorice”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Astfel, zilnic, între 18 și 22 de mc de concentrat, respectiv ,,mâl” contaminat, sunt colectați și transportați de firma specializată Demeco SRL în localitatea Băicoi în vederea neutralizării, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare.

Conform avizelor de expediție eliberate și a datelor înregistrate de contorul montat la ieșirea din bazinul de concentrat, până în data de vineri, 8 iunie 2018, fusese deja transportată în scopul eliminării o cantitate de 147 de mc de concentrat. În același timp, permeatul produs de stația de osmoză, respectiv lichidul procesat, complet decontaminat și inofensiv pentru mediu, este evacuat în pârâul Zăpodie.

Totodată, la sfârșitul săptămânii trecute au fost finalizate lucrările de realizare a racordului electric necesar în vederea punerii în funcțiune a stației de epurare prin osmoză inversă, pe bază de energie electrică. Anterior, activitatea stației de osmoză inversă s-a desfășurat cu ajutorul unui generator electric pe bază de motorină, fiind utilizată, în acest scop, o cantitate de 2,5 tone de combustibil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza