De ce rămân lucrările suplimentare de la pistă fără licitaţie

De ce rămân lucrările suplimentare de la pistă fără licitaţie
Consilierii judeţeni PDL acuză executivul administraţiei judeţene că o parte din lucrările de la noua pistă a Aeroportului Cluj au fost făcute înainte ca procedura de expropriere să se finalizeze. Din acest motiv, au atras ei atenţia, aeroportul nu va mai putea demara o nouă licitaţie publică, deşi acest lucru trebuia să fie o obligaţie având în vedere că lucrările derulate în ultima perioadă erau lucrări suplimentare, adică altele decât cele prevăzute în proiectul tehnic iniţial al noii piste de aterizare-decolare a aeroportului.

"Practic, la ultima şedinţă consilierii au votat intrarea în legalitate având în vedere că s-a lucrat fără a se respecta o procedură normală şi legală de achiziţie a unor noi lucrări suplimentare", a spus consilierul PDL, Alexandru Coroian. Mai mult, el a atras atenţia că preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, nu ar fi avut votul necesar pentru proiectul exproprierilor dacă 2 dintre consilierii USL s-ar fi abţinut de la vot, aşa cum impunea legea.

Concret, Coroian atrage atenţia că cei doi consilieri PSD şi PNL, Dan Canta şi Marius Mânzat, aveau obligaţia să se abţină de la vot având în vedere că aceştia conduc dministraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, iar această instituţie derulează lucrări de deviere ale pârâurilor Murători şi Becaş pe terenurile din zona pistei, care de asemenea au fost expropriate.

"Aceşti doi domni aveau obligaţia să se abţină de la vot pentru a evita conflictul de interese însă nu au făcut-o pentru că ştiau că dacă se vor abţine proiectul domnului Uioreanu nu avea cum să fie adoptat pentru că nu aveau numărul de voturi necesar în acest sens. Acum, ne aflăm în situaţia în care o parte din oamenii din zona aeroportului vor fi despăgubiţi cu 40 de bani pe metru pătrat de teren ceea ce e absurd având în vedere că un ziar dintre cele pe care domnul Uioreanu pe face pe banii noştri costă chiar dublu preţ", a mai spus Coroian.

Citeşte şi Scandal fără rezultat la Consiliul Judeţean: lucrările la pistă merg înainte

100 de expropriaţi protestează în faţa Consiliului Judeţean Cluj

 

Comenteaza