Dezbateri ONLINE pentru Strategia verde a Clujului. Prima, JOI!

Dezbateri ONLINE pentru Strategia verde a Clujului. Prima, JOI!

Asociația Clujul Sustenabil organizează, în luna iunie, dezbateri având ca tema “Strategia verde a Clujului”. 

Dezbaterile vor fi organizate în zilele de 10 și 17 iunie 2021, având ca invitați o serie de specialiști locali și reprezentanți ai administrației clujene. Dezbaterile reprezintă ultima etapă dintr-un proiect care a explorat atitudine și nevoile comunității clujene privind spațiile verzi și consumul de natură, prin tururi și discuții.

În pregătirea dezbaterilor, clujenii sunt invitați să completeze un chestionar legat de preferințele de petrecere a timpului liber în natură, la adresa: forms.gle/rex1UdR4QfyJ4KvE8. Răspunsurile colectate în urma chestionarului vor servi drept resursă importantă la dezbaterile despre Strategia verde a Clujului. Clujul Sustenabil speră să afle astfel mai multe detalii despre modul cum clujenii “consumă” spațiul verde și relevanța acestuia pentru comunitate și bunăstarea clujenilor.

“Natura e resursă de timp liber, dar și de infrastructură – ne uităm la cum ne alegem spațiile verzi, dacă le cunoaștem pe toate, cât de des accesăm spațiile verzi din Cluj și lângă Cluj, ce activități desfășurăm acolo și cum facem asta cu respect față de natură și generațiile viitoare. Și încercăm să înțelegem și ce tip de relație ne dorim cu pădurea și natura.”, spun cei de la Clujul Sustenabil.

Proiectul “Strategia verde a Clujului” este derulat cu sprijinul Ambasadei Franței și Institutului Francez din România pentru tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile. Clujul Sustenabil este un ONG care susține, sprijină și catalizează inițiative economice, sociale și de mediu de la nivelul Clujului, în scopul dezvoltării urbane sustenabile. 

 

Etichete
Comenteaza