Doar un hop până când aeroportul din Cluj să poarte numele lui Avram Iancu

Doar un hop până când aeroportul din Cluj să poarte numele lui Avram Iancu
Noua denumire a aeroportului internaţional din Cluj-Napoca, ce va purta numele lui Avram Iancu, mai are de trecut un singur hop: doar Consiliul Local trebuie să-şi mai dea avizul, după ce comisia judeţeană pentru atribuirea de denumiri a fost de acord cu noul nume, ce a stârnit numeroase controverse.

Comisia Judeţeană pentru Atribuirea de Denumiri, organism care funcţionează pe lângă Prefectura Cluj, a avizat propunerea Consiliului Judeţean Cluj privind noul nume al aeroportului clujean. Comisia a decis cu o majoritate covârşitoare - o singură persoană s-a abţinut, în vreme ce restul membrilor au fost de acord - ca numele aeroportului să fie "Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj".

"La votul final, s-a înregistrat o singură abţinere", spune preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu. "Restul membrilor au fost pentru acordarea noii denumiri".

Uioreanu vrea ca aeroportul să fie botezat până la data inaugării noii piste, în 26 octombrie. Până când noua denumire să fie oficială, mai e nevoie de avizul Consiliului Local din Cluj-Napoca. Acesta se întruneşte mâine în şedinţă, dar pe ordinea de zi nu a fost introdus un asemenea subiect.

Noua denumire a aeroportului, "Avram Iancu", a stârnit numeroase controverse după decizia Consiliului Judeţean în acest sens. Două partide radicale ale minorităţii maghiare s-au declarat împotrivă, motivând că noua denumire promovează un "cult ostentativ" al lui Avram Iancu.

Vezi detalii despre noua denumire a aeroportului

Comenteaza