Gafă de lider judeţean PDL: vorbeşte fără să ştie despre ce

Gafă de lider judeţean PDL: vorbeşte fără să ştie despre ce
Deşi ar trebui să ştie că drumul Sic-Vişa-Coasta a fost scos de sub tutela firmei Samus, Alexandru Coroian se plânge de stadiul lucrărilor şi îl acuză pe preşedintele judeţului de lipsă de transparenţă.

Consilierii judeţeni ai opoziţiei inventează subiecte cu scopul de a-i compromite pe liderii de la putere, fără a depune, însă, minimul efort de a se documenta în prealabil, cum de altfel îi obligă statutul. Consilierul PDL Alexandru Coroian îşi exprima ieri îngrijorarea cu privire la situaţia drumului judeţean Sic - Vişa - Coasta.

Lucrările trebuiau încheiate încă de acum câteva luni, dar societatea Samus nu şi-a făcut treaba. Coroianu l-a acuzat pe preşedintele Horea Uioreanu că ţine ascunsă acestă situaţie. În realitate, acest drum a fost scos din pachetul pe care Samus îl câştigase la licitaţie, pentru a fi inclus într-un alt program de finanţare, iar Coroian avea obligaţia să fie la curent cu acest lucru.

Programul de modernizare a drumurilor judeţene a tot fost modificat anul trecut, însă nu toţi consilierii judeţeni sunt la curent cu acest lucru. Coroian a ieşit ieri într-o conferinţă de presă pentru a-l acuza pe Uioreanu că ascunde o situaţie neplăcută pe care ar gestiona-o consorţiul condus de Samus. Încă de pe vremea când administraţia judeţeană era condusă de reprezentantul PDL, Alin Tişe, consorţiul condus de Samus a câştigat o licitaţie publică prin care s-a angajat să modernizeze 320 km de drumuri judeţene. Coroian a relatat că unul dintre tronsoanele obţinute de Samus trebuia predat în urmă cu câteva luni. „Suntem în situaţia în care nu ştim nici măcar dacă au început lucrările. Nimeni nu ne spune nimic. Ştim că pentru unele drumuri termenul de finalizare a lucrărilor era de 24 de luni, pentru altul, de 16 luni. Ideea este că drumul Sic - Vişa - Coasta trebuia să fie deja finalizat, însă, din informaţiile pe care le deţinem, lucrările au fost abandonate aici. Domnul Uioreanu nu ne spune nimic. Să iasă să ne informeze care este situaţia acestui drum", a spus Coroian.

Uioreanu a precizat că nu a ascunde nicio situaţie; dimpotrivă, că i-a criticat întotdeauna pe constructori că nu îşi fac treaba aşa cum se cuvine. „Nu înţeleg de ce este supărat domnul Coroian. Dacă are vreo nelămurire, să vină să cerceteze, să ceară explicaţii. Are tot dreptul să facă asta pentru că este consilier judeţean şi eu, ca şi el, sunt preocupat ca acest grafic de lucrări să fie respectat. Eu ştiu că acest drum la care face referire este parte dintr-un program diferit. Nu firma Samus este responsabilă de el", a precizat Uioreanu. Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Liviu Bota, a confirmat că, în urmă cu câteva luni, acest tronson de 16 km, dar şi altele cu lungimi similare pe care le gestiona Samus au revenit în custodia CJ, pentru că s-a optat pentru demararea unui nou program de reabilitare a drumurilor. „S-a decis ca o parte din drumurile câştigate de către Samus să fie incluse într-un program separat de modernizare, pentru ca lucrările să evolueze într-un ritm mai alert. Drumul Sic - Vişa - Coasta este unul dintre aceste drumuri şi mă mir că domnul Coroian nu ştie acest lucru. Drumul acesta a fost inclus într-un program de finanţare europeană", a spus Bota.

Consorţiul condus de Samus a mai rămas în pachetul câştigat de la CJ cu numai 250 km. „Din acest pachet de drumuri, lucrările angajate sunt finalizate în proporţie de 90%", a comentat Bota.

 

Comenteaza