În caz de regionalizare, 250 de aleşi locali ai PSD Cluj vor fi retraşi VIDEO

În caz de regionalizare, 250 de aleşi locali ai PSD Cluj vor fi retraşi    VIDEO
Proiectul reorganizării judeţelor ar putea lăsa administraţia publică fără reprezentanţii PSD, a anunţat preşedintele Victor Ponta.


Dacă guvernul va reuşi să adopte proiectul reorganizării judeţelor, PSD îşi va retrage toţi oamenii din administraţia publică locală, a ameninţat preşedintele partidului, Victor Ponta. La Cluj, liderul social democraţilor, Remus Lăpuşan, a anunţat că la nivel naţional au fost o serie de discuţii în această direcţie, dar că un plan de bătaie va fi adoptat abia din momentul în care se va impune acest lucru. Mircea Geoană a avertizat că retragerea sa de la conducerea Senatului ar însemna ca proiectul regionalizării să fie adoptat fără probleme. În judeţul Cluj PSD numără peste 250 de primari şi consilieri, atât în forurile locale, cât şi în plenul judeţean.

Guvernul intenţionează să adopte proiectul reorganizării judeţelor înainte de alegerile din 2012. Conform informaţiilor de la centru, liderii coaliţiei de la guvernare, PDL şi UDMR, ar fi căzut de acord cu privire la transformarea administrativă a judeţelor în regiuni, urmând ca acest proiect să fie supus la vot în parlament în cel mai scurt timp. Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat că nu va accepta cu nici un preţ ca acest proiect să treacă de votul pralamentarilor şi că în cazul în care acest lucru se va întâmpla activitatea instituţiilor administrative din teritoriu, consilii judeţene şi consilii locale, va avea foarte mult de suferit.

"Dacă acest proiect va fi adoptat, atunci noi ne vom retrage toţi oamenii din administraţia publică, fie că e vorba de consilii judeţene sau de consilii locale", a spus Ponta. La nivel de Cluj, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a anunţat că, într-adevăr, s-a discutat pe această temă, dar că o decizie privind modul în care ar trebui să procedeze PSD se va lua doar în momentul în care se va pune problema adoptării proiectului regionalizării. "Orice decizie se va lua la centru, noi ne vom supune, nu vom avea nici o problemă în sensul acesta. Dacă va trebui să ne retragem, ne vom retrage, dar deocamdată este prematur să ne pronunţăm în sensul acesta", a comentat Remus Lăpuşan.

În judeţul Cluj PSD are în acest moment 17 primari, 7 consilieri judeţeni, 25 de consilieri locali la nivel de municipii şi circa 200 de consilieri locali în comune. Problemele din PSD par, de asemenea, să avantajeze proiectul regionalizării, a atras atenţia şi social-democratul Mircea Geoană. Intenţia liderilor social-democraţi de a-l îndepărta pe Geoană de la conducerea Senatului şi de a-l exclude din partid vor fi avantaje de care coaliţia de guvernare va profita, a spus Geoană. "Camera decizională în ce priveşte adoptarea proiectului regionalizării este Senatul. Cum mai poate PSD să se apere şi să ceară respingerea acestui proiect dacă va pierde preşedinţia Senatului?", a declarat Geoană înainte de şedinţa comisiei în care urma să se discute despre excluderea sa din partid.

 

Comenteaza