Interes redus pentru modernizarea drumurilor judeţene, care vor avea garanţie 7 ani

Interes redus pentru modernizarea drumurilor judeţene, care vor avea garanţie 7 ani
Doi concurenţi s-au înscris în competiţie pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor din judeţul Cluj. Valoarea totală a proiectului este de aproape 200 de milioane de euro.
Două oferte a primit Consiliul Judeţean, pentru proiectul de reabilitare a şoselelor Clujului, în cadrul unei licitaţii deschise. Prima vine de la un conglomerat de şapte firme (SC Midanne Invest Grup SRL, SC Pan Petrol Com SRL, SC Specialist Consulting SRL, SC Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară SC, SC Simarc SA, SC I&C Transilvania Construcţii SRL şi SC Coratim SRL), care a licitat pentru toate cele 7 loturi de drumuri, fiecare în jurul a 100 de kilometri. A doua ofertă este cea a asocierii de firme SC Drumuri Bihor SA-SC Proexco SRL, care este interesată de un singur lot de drumuri.

Scopul proiectului este modernizarea a 720 de kilometri de drumuri din totalul de 1200 aflat în administraţia judeţeană. Durata de garanţie a lucrărilor este de 7 ani de la recepţia lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 193.943.730 Euro, respectiv 835.587.167 lei fără TVA, durata de execuţie pentru proiectare fiind de 60 de zile, iar pentru execuţia lucrărilor, de doi ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

În cel mai scurt timp comisia de licitaţie va desemna câştigătorul, astfel încât să se poată trece la execuţia acestui ambiţios program la finalul căruia clujenii vor benefica de drumuri judeţene la cele mai înalte standarde în domeniu, cu beneficiile de rigoare în ceea ce priveşte o dezvoltare şi mai accelerată şi armonioasă a întregului judeţ”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Comenteaza