Liberty Technology Park continuă extinderea. Autorizație pentru o clădire de birouri / Ce condiții pune municipaliatea

Liberty Technology Park continuă extinderea. Autorizație pentru o clădire de birouri / Ce condiții pune municipaliatea

Proiectul de reconversie de pe platforma Liberty curpinde realizarea a șase noi clădiri, din care 2 clădiri de locuințe, care vor însuma aproximativ 250 de apartamente, 3 clădiri cu spații de birouri și o grădiniță.

Municipalitatea a emis autorizatia de construire pentru ''CORP "A"- BIROURI/SERVICII, REGIM DE INALTIME P+5E+Er, AMENAJARI EXTERIOARE SI ORGANIZARE DE SANTIER CONFORM P.U.Z. APROBAT CU H.C.L. nr. 632 din 20.08.2020'', de pe strada Garii 21, in baza proiectului elaborat de ARCHDESIGN SRL. Dezvoltator este White Star Real Estate, o companie cu sediul în București. 

Este vorba despre extinderea ansamblului Liberty Technology Park. Proiectul prevede parcelarea unui teren de 4,5 hectare din preajma ansamblului Liberty Technology Park existent, pentru realizarea a șase noi clădiri, din care 2 clădiri de locuințe, care vor însuma aproximativ 250 de apartamente, 3 clădiri cu spații de birouri și o grădiniță. Clădirile vor fi deservite de 3 subsoluri, care adăpostesc în total 1.068 de locuri de parcare pentru autoturisme (dintre care 39 pentru persoane cu dizabilități) și 717 pentru biciclete.De asemenea, prin acest proiect se urmărește realizarea unei legături auto între strada Oașului - fundătură și strada Gării.

Conform planului de acțiune pentru implementarea investițiilor, investiția va fi realizată în patru etape.

Potrivit raportului de specialitate anexat documentației, vor fi realizate, pe cheltuiala investitorului, următoarele obiective de interes public:

''Spatiul tehnic de la cota +24.90 va avea strict destinatia de spatiu tehnic, unde va fi prevazuta centrala termica aferenta constructiei si toate instalatiile necesare pentru buna functionare a imobilului in cauza;
Locurile de garare auto (67) si locurile de parcare pentru biciclete (62) necesare sunt asigurate in subsolul corpului de cladire "H" autorizat prin autorizatia de construire nr.349/26.04.2023, in conformitate cu planul de actiune pentru implementarea investitiei - elaborare PUZ str.Garii nr.21 si cu avizele de la Serviciul siguranta circulatiei inregistrate sub nr.724417/06.09.2022 si 721784/05.09.2022

Anterior recepției corpului "A" se vor realiza urmatoarele obiective de interes public:

- drumul de acces la strat de uzură și echipat edilitar, firidele de branșament și contorizare vor fi integrate în clădiri
- două stații publice de biciclete " Cluj Bike " ce vor fi cedate cu titlu gratuit în patrimoniul Municipiului Cluj-Napoca
- amenajarea unui teren de 1800 mp , lotul 5 , cu acces direct din str. Oașului Fundătură , ca spațiu verde cu loc de joacă pentru copii , ce va fi cedat cu titlu gratuit, în patrimoniul Municipiului Cluj-Napoca; amenajarea va fi realizată în baza unui proiect de specialitate, avizat, și va consta în loc de joacă pentru copii, cu dotări specifice, zonă de fitness în aer liber, zonă de relaxare, mobilier urban, alei pietonale, amenajare peisageră cu gazon, arbori și arbuști de talie mică și medie. Pana la solicitarea receptiei la terminarea lucrarilor, corpurile C1 si C2 se vor radia din CF'', puncteaza municipalitatea.

Investitie de baza: 7.932.008 lei. Durata de execuţie a lucrărilor: 60 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.

 

Comenteaza