Foto Moment istoric pentru Florești. Primarul Pivariu: „Suntem prima comună din România care va beneficia de metrou”

Lucrările la metroul din Cluj au debutat miercuri, 5 iunie 2024, cu inaugurarea șantierului din Florești. Momentul a fost unul de maximă importanță pentru administrația celei mai mari comune din țară.

La inaugurarea șantierului au participat, alături de primarii Emil Boc și Bogdan Pivariu, și autorități locale și județene, și Marcel Ciolacu - premierul României, Nicolae Ciucă - președintele Senatului, Sorin Grindeanu - ministrul Transporturilor, Marcel Boloș - ministrul Finanțelor, Vasile Dîncu - fost vicepremier și ministru al Apărării, Lucian Bode - vicepreședinte al Camerei Deputaților, Daniel Buda - europarlamentar.

Bogdan Pivariu, edilul din Florești, a catalogat momentul ca fiind unul istoric pentru comuna pe care o administrează.

Stimați invitați, bine ați revenit la Florești! Astăzi este un moment istoric pentru că facem un următor pas în ceea ce înseamnă dezvoltarea sustenabilă a regiunii noastre, respectiv debutează proiectului metroului. Comuna Florești, astăzi, intră in istorie pentru că este prima comună din România care va beneficia de metrou și, probabil, singura din Europa.

Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați, să vă asigur în continuare de sprijinul nostru, al celor din Florești, cei care suntem implicați în administrația locală și în buna gvuvernare a acestei comunități. Vreau să urez tuturor să ne țină Dumnezeu sănătoși, să putem implementa cu succes acest proiect. Vă mulțumesc!”, a declarat edilul Bogdan Pivariu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a mulțumit edilului Floreștiului pentru buna colaborare pe care o au.

„Avem o gazdă, un primar al comunei cu care din prima secundă de când a fost ales am spus «Da, suntem în aceeași barcă, între noi nu există decât colaborare», chiar dacă avem o graniță administrativă. Va veni și momentul când aceste granițe vor fi rediscutate în alți termeni, dar până atunci am beneficiat și beneficiem de o colaborare de excepție cu primarul comunei Florești, după cum avem o colaborare foarte bună și cu primarul comunei Gilău, cu care suntem legați, pentru că un alt tronson al metroului vizează extinderea înspre Gilău, într-o etapă ulterioară”, a afirmat Boc.

Comenteaza