Video Noi mini-centuri în zona Metropolitană a Clujului. Tișe: „Să scoată traficul de tranzit din oraș”

Noi mini-centuri în zona Metropolitană a Clujului. Tișe: „Să scoată traficul de tranzit din oraș”

Forul administrativ județean clujean are în plan câteva proiecte de infrastructură rutieră pentru a decongestiona traficul, mai ales cel din Zona Metropolitană.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ultima ediție a emisiunii ZIUA LIVE, despre aceste mini-centuri pe care susține că vor fi prezentate mai pe larg atunci când vor fi aprobate.

„Mini-centura Vâlcele – Tureni, care completează centura de sud, are o lungime de 8 kilometri dar va fi foarte utilă, pentru că va închide inelul de sud. Acum nu poți coborî (de pe A3 – n.red.) decât în Turda și Gilău. În zona acestei mini-centuri, prețurile terenurilor au explodat. Pe de altă parte, vom avea și varianta viitoarei centuri de sud Gilău – Nodul N – Făget – Hipermarketul Selgros (Mărăști) – Emerson, care ajunge la centura dinspre Apahida. Asta e o altă centură care e în faza de proiectare.

De asemenea, am depus la CNAIR proiectul unei mini-centuri de la Ciurila la Florești, care nu va trece prin localități. E o variantă pe care primarii ne-au cerut-o. Ei ne-au oferit două drumuri comunale de pe care vom putea ieși undeva între Mănăștur și Florești. Mai este proiectul unei centuri care pleacă din Topa Mică – Așchileu – Borșa – Vultureni.

Totodată, mai avem un proiect care e prins în Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj, de la Chinteni la Jucu și de acolo spre o centură care duce direct spre autostradă. Suprinzător, nu? Mai ales că Jucu este pe partea cealăltă (față de Chinteni – n.red.). Sunt vreo 5-6 variante de mini-centuri pe care le vom prezenta atunci când vor ajunge în faza de aprobare. Și sper eu să creăm mai multe inele în jurul municipiului Cluj-Napoca, care să scoată traficul de tranzit din oraș”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Comenteaza