PDL-iştii încep cu demisiile şi la judeţ

PDL-iştii încep cu demisiile şi la judeţ
Supărată pe modul în care se desfăşoară activitatea Consiliului Judeţean, consilierul PDL, Marinela Marc, a ales să renunţe la mandatul său. Nemulţumirea îi vizează, în egală măsură, atât pe reprezentanţii USL cât şi pe colegii de partid, a dezvăluit Marc.

Sursele ZIUA de CLUJ au informat că aceasta i-ar fi reproşat, în mai multe rânduri, liderului grupului PDL, Alexandru Coroian, că poartă strict un război personal cu preşedintele Horea Uiorenau. Pe de altă parte, şi democrat - liberalul Petru Călian ar fi făcut presiuni pentru îndepărtarea lui Marc din plenul judeţean, astfel încât acesta să-şi poată introduce acolitul, pe Marinel Andro - mai spun aceleaşi surse.


Ieşirile intempestive ale liderului grupului consilierilor PDL, Alexandru Coroian, în ultimele şedinţe ale forului judeţean, par să nu fie pe gustul colegilor săi. Sursele ZIUA de CLUJ au informat că în mai multe rânduri ar fi existat certuri în grupul de consilieri PDL, legat de modul în care Coroian acţionează şi se comportă în şedinţele de Consiliu.

În consecinţă, consilierul Marinela Marc a decis să renunţe la mandat. „Este adevărat că am demisionat, din motive personale. Nu sunt genul de om care să fac figuraţie într-un anumit loc. Pe vremeuri, când domnul Alin Tişe era preşedintele Consiliului Judeţean, eu lucram în Inspectoratul Şcolar şi colaboram foarte bine cu această instituţie. Aveam cu totul altă perspectivă despre cum trebuie să se facă administraţie publică. Eu sunt omul care să mă implic, îmi doresc să fac treabă. Or, ceea ce se întâmplă în prezent în plenul Consiliului Judeţean mă dezamăgeşte. Tot acest schimb de replici, între colegii mei şi reprezentanţii USL, nu duce spre nimic constructiv. Nu îmi mai permit să pierd timpul inutil în cadrul acestor şedinţe, doar de dragul de a fi consilier", a subliniat Marinela Marc.

Fiind directorul Colegiului Tehnic „Napoca", Marinela Marc spune că are foarte multe activităţi de care trebuie să se ocupe, dar că rămâne totuşi membru PDL: „Rămân să-mi văd de proiectele mele. Cu mare drag voi participa la acţiunile PDL, atunci când voi fi solicitată. Voi susţine partidul, dar nu mai vreau să fac parte din Consiliul Judeţean".

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, este la curent cu demisia Marinelei Marc, însă, susţine el, actul n-ar avea nici o legătură cu el. „Nu ştiu care este motivul pentru care doamna Marc a ales să demisioneze. Nu am vorbit cu ea, sunt motive persoanele. De un lucru, însă, sunt sigur, ea nu mi-a spus niciodată, cu nici o ocazie că ar fi deranjată de acţiunile mele. Niciodată nu a avut vreo poziţie în sensul acesta. Ne întâlnim la fiecare şedinţă, discutăm proeictele de hotărâre, şi ar fi avut ocazia să-mi spună dacă exista o problemă. Chiar nu e adevărat că din cauza mea a demisionat", a comentat Coroian.

Sursele ZIUA de CLUJ mai spun că mai există un motiv pentru care Marinela Marc ar fi ales să se retragă. Se pare că fostul deputat PDL, Petru Călian, face presiuni la nivel de partid, pentru a-şi introduce acolitul în forul Consiliului Judeţean. „Este vorba despre Marinel Andro, omul lui Călian, pentru care se fac presiuni de ceva timp, iar doamna Marc a considerat că demisia sa îi va mulţumi şi pe Coroian şi pe Călian", a transmis sursa citată.

Îmediat după alegerile generale de la finele anului trecut, PDL Cluj a pierdut şi un deputat, Vicenţiu Irimie, care a decis să se alăture conservatorilor.

 

Comenteaza