Pleacă ROSAL, vine firma ,,Lordului gunoaielor” la Cluj-Napoca

Pleacă ROSAL, vine firma  ,,Lordului gunoaielor” la Cluj-Napoca

Consiliul Local urmează să aprobe vineri, 27 noiembrie 2020, într-o ședință extraordinară, preluarea sectorului I de salubrizare stradală și deszăpezire de către un nou operator. Este vorba despre Supercom SA, controlată de milionarul bucureștean Ilie Ciuclea.

ZIUA de CLUJ scria, în aprilie 2020, că patru firme au depus oferte la licitația privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire pentru sectorul I, un contract important, evaluat la 91.715.029 lei, pentru următorii 5 ani. Era vorba despre firmele Supercom S.A., Rosal Grup SA, Brantner Servicii Ecologice S.R.L și Asocierea Polaris Medius cu Polaris M Holding S.R.L.

"Firmele înscrise la licitație trebuie să îndeplinească mai multe condiții, între care și cele referitoare la utilajele de care dispun. Vechimea maximă acceptată a utilajelor folosite pentru desfășurarea activităților este de patru ani, adică nu mai vechi de 2016. Firmele vor primi între 0 și 12 puncte în funcție de vechimea utilajelor la evaluarea ofertelor depuse. De asemenea, firma care se va ocupa de deszăpezire trebuie să aibă capacitatea ca în caz de ninsoare să reacționeze în maximum 15 minute de la primirea dispoziției din partea partea primăriei. Pe lângă minimum 39 de utilajele specializate de curățenie și deszăpezire, participanții la licitație trebuie să dispună de un număr minim de angajați, între care 30 de șoferi și 125 de lucrători, pentru salubrizarea străzilor", se arăta în caietul de sarcini. 

După evaluarea ofertelor, administrația locală a respins ofertele făcute de Rosal și Brantner ca fiind neconforme din punct de vedere financiar, iar oferta Polaris a fost declarată neconformă din punct de vedere tehnic. Singura ofertă admisă a fost a celor de la Supercom, în valoare de 74.455.139 lei, fără TVA.  Însă, Rosal și Brantner au contestat rezultatul licitației la CNSC, care a studiat plângerile celor două companii clujene de salubritate şi au respins plângerile, iar firmele au contestat decizia Consiliului în instanță. Curtea de Apel Cluj a dat câştig de cauză Supercom.

Ciulea, milionarul mason

Supercom SA București aparține familiei lui Ilie Ciuclea, un miliardar de top, fost senator PSD și, mai apoi, vicepreședinte al UNPR. Denumit de presă ,,Lordul gunoaielor”, Ilie Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. Presa a scris că Supercom SA a fost înființată de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase, și cedată, ulterior, familiei Ciuclea.

Compania Supercom a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Compania are contracte de salubrizare în București, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj.

Brtaner şi Rosal, de 15 ani în Cluj-Napoca

În sectorul I sunt cuprinse 350 de străzi și trotuarele aferente din cartierele Mănăștur, Zorilor, Plopilor, Dâmbu Rotund, Gruia, Grigorescu și zona centrală – parțial (str. Cuza Vodă, P-ța Mihai Viteazu, străzile I. P. Voitești, Horea și Căii Ferate). Sectorul I este deservit în prezent de firma Rosal. 

Pentru sectorul II, contractul a fost câștigat de Brantner, fiind valabil până în 2025. Sectorul II al orașului se referă la cartierele Someșeni, Bulgaria, Mărăși, Gheorgheni, Andrei Mureșanu, Iris, Dâmbu Rotund și zona centrală – parțial.

De serviciile de salubrizare stradală și deszăpezire din Cluj se ocupă aceleași două firme, Rosal și Brantner, încă din 2005, ambele fiind responsabile de câte jumătate din oraș.

 

Comenteaza