Video Pod peste Someș la Bonțida, rupt după ce abia a fost inaugurat. Șeful CJ Cluj lămurește situația: „Era un pod neavizat, de șantier”

Pod peste Someș la Bonțida, rupt după ce abia a fost inaugurat. Șeful CJ Cluj lămurește situația: „Era un pod neavizat, de șantier”
| Foto: gherlainfo.ro

Podul peste Someș a fost demolat parțial în ultimele săptămâni, pentru lucrări de modernizare. Astfel, locuitorii din Bonțida s-au trezit peste noapte că nu mai pot intra și ieși din sat pe drumul principal, după ce podul provizoriu construit pentru circulație s-a rupt. 

Pentru evitarea pericolelor, în condițiile în care Someșul are debit crescut, din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, marți s-a luat decizia opririi circulației vehiculelor.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a ținut să lămurească situația.

„Podul vechi a fost demolat integral pentru a fi refăcut. Așa este proiectul european. Ne-am dorit să-l facem de la zero, nu să-l cârpim. Împreună cu primăria Bonțida și cu Poliția Rutieră am stabilit două rute alternative. Podul care s-a rupt este un pod tehnologic, provizoriu, de șantier, făcut de constructor pentru a-și facilita munca pentru refacerea vechiului pod. Acesta nu este un pod aprobat, autorizat, destinat traficului și să fie folosit de cetățenii din Bonțida. Oamenii trebuie să folosească rutele alternative”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a făcut, miercuri dimineață, următoarele precizări:

„Podul vechi este demolat și se află în plin proces de refacere totală în cadrul proiectului cu finanțare europeană Drumul Bistriței. Până la completa refacere a podului vechi, preconizată a fi finalizată anterior sfârșitului lunii iulie 2023, rutele alternative vor fi cele stabilite de Poliția Rutieră și Primăria Bonțida.

Astfel, din direcția Cluj-Napoca se va putea merge către Bonțida prin Jucu, nefiind necesar a fi parcurși kilometri semnificativi în plus. În același timp, dinspre Dej se va putea merge prin localitatea Fundătura și prin Răscruci, fără kilometri semnificativi în plus, pentru autovehicule de maximum 3.5t.

Consiliul Județean Cluj reamintește faptul că cea care stabilește rutele alternative, în acest context, este Poliția Rutieră.

În ceea ce privește podul care a fost prezentat în imagini, acesta nu era unul public, deschis circulației rutiere, ci un pod tehnologic, provizoriu, de șantier, amenajat de constructor exclusiv pentru folosința constructorului în vederea facilitării și urgentării muncii la refacerea drumului.

Acesta nu este un pod destinat publicului, nefiind avizat și autorizat pentru circulație publică. În acest context, e evident faptul că nu este vorba despre un pod care s-ar fi construit, demolat sau care ar fi crăpat. Acest pod nu a fost dat în folosință publică niciun moment, fiind un pod ce făcea parte din organizarea de șantier”, au transmis reprezentanții forului administrativ județean.

Comenteaza