Video Primăria a semnat contractul de supervizare a lucrărilor la metrou. Boc: „Este un moment important pentru viitorul Clujului”

Primăria a semnat contractul de supervizare a lucrărilor la metrou. Boc: „Este un moment important pentru viitorul Clujului”

Edilul Emil Boc a semnat, vineri seară, contractul de supervizare a lucrărilor la metrou cu asocierea Systra – Metrans Engineering SRL. Este vorba de un contract de peste 40 de milioane de euro.

La evenimentul organizat la sediul primăriei municipiului de pe Someș, a participat și directorul Systra, care avenit personal pentru a semna acest contract: „Jean Christophe Chuniaud, șeful Systra pentru Europa de Est a schimbat vreo cinci avioane ca să poată fi aici la Cluj, la semnare (…) E o formă de respect” a spus Boc.

Este un moment important pentru viitorul Clujului. Semnnăm contractul de supervizare a lucrărilor la metrou. În mai anul trecut am semnat contractul de lucrări pentru metroul de la Cluj. În mai au început lucrările efective cu devierea de utiltăți. Recent, am semnat un act adițional la contract, împreună cu ministerul Transporturilor, pentru a mai adăuga o sursă de finanțare pentru metroul de Cluj, prin emisiunile de obligațiuni verzi, având în vedere că acest proiect are o componentă verde 100%. 

De asemenea, acele cârtițe care vor săpa la metrou vor ajunge la Cluj în luna noiembrie. Acum se desfășoară lucrările de pregătire a intrării în subteran a acelor cârtițe. Dar, o piesă extrem de importantă, fără de care niciun proiect major nu se poate realiza, este supervizarea, controlul de calitate a lucrărilor care se efectuează. Pentru asta este nevoie de un supervizor care trebuie să monitorizeze derularea lucrărilor în parametrii tehnici, calitativi, cantitativi și în conformitate cu legea”, a afirmat edilul Clujului.

Reprezentantul Systra a precizat că echipa noastră sa este foarte motivată pentru a realiza acest proiect foarte important.

Toți oamenii care sunt aici cu mine sunt conectați la acest proiect din Cluj și mă informează în fiecare zi. Împreună cu Metrans reprezentăm cea mai bună experiență din Europa (…) Abia așteptăm să ne implicăm când veți dori în derularea proiectului. Sper să împărtășim cu echipa dumneavoastră experiența din celelalte proiecte în care am lucrat și să termin acest proiect la timp și în bugetul alocat, cu respectarea condițiilor de calitate pe care le solicitați. Este mult de lucru. Echipa noastră este pregătită să își suflece mânecile. Începând de săptămâna viitoare vom fi foarte ocupați. Mulțumim pentru încrederea dumneavoastră”, a spus Jean Christophe Chuniaud.

Contractul are termenul de implementare 114 de luni (9 ani și 5 luni). Ofertele au fost verificate de către experții tehnici ai Asocierii SWS Engineering S.p.A., SYSTRA și METRANS Engineering S.R.L.

Magistrala de metrou M1cu finanțare PNRR are 21 de stații, costă 9 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 8 ani. Constructor va fi Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada.

Comenteaza