Primăria cere Cluj Arena. PSD nu a participat la votul din Consiliul Local

Primăria cere Cluj Arena. PSD nu a participat la votul din Consiliul Local
Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat vineri, 23 septembrie 2016, proiectul de hotărâre prin care se solicită ca stadionul din Parcul Central să treacă în proprietatea publică a municipiului.

În prezentarea sa, primarul Emil Boc a spus că e necesar ca stadionul şi Sala Polivalentă să aibă management unic (VIDEO), iar preşedintele de şedinţă, Florin Stamatian, a menţionat că se repară o nedeptate istorică. Stadionul municipal s-a aflat în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca până în anul 2000, când a fost cedat Consiliului Judeţean Cluj.

Au existat 20 de voturi pentru, niciunul împotrivă, iar trei consilieri nu au participat la vot pentru că se aflau în conducerea SC Cluj Arena SA. La vot au lipsit toţi membri PSD. Singurul reprezentant al opoziţiei, Totfalusi Andras, de la UNPR, a votat pentru preluare. Şi reprezentantul ALDE a lipsit de la şedinţa de vineri.

Din 4 august au mai fost programate două şedinţe de consiliu local, una ordinară şi un a extraordinară, în care proiectul a fost păstrat la sertar.

PSD s-a exprimat în legătură cu acest subiect într-o declaraţie oferită pentru ZIUA de CLUJ: "PSD şi TSD Cluj susţin sportul clujean şi doresc luarea unei decizii cât mai corecte în cazul stadionului. Ne pare rău că Emil Boc refuză orice dialog privind acest transfer. Noi am propus o dezbatere publică, la care să participe consilierii locali şi cei judeţeni, iar domnii Boc şi Tişe să ne explice care este situaţia juridică a Cluj Arena. Din păcate, cei doi refuză dialogul, lucru care denotă lipsă de respect faţă de clujeni şi de banii contribuabililor. Alin Tişe şi Emil Boc conduc judeţul, respectiv oraşul într-un stil de familie, fin-naş, şi nu sunt interesaţi să implice şi alţi actori politici sau din societatea civilă. Or, stadionul este un obiectiv extrem de important şi trebuie ca autorităţile să aibă o altă atitudine şi deschidere", a spus Horea Nasra, consilier local şi lider al PSD Cluj.

Pentru ca stadionul să intre în proprietatea publică a municipalităţii mai este nevoie şi de votul Consiliului Judeţean Cluj, actualul proprietar Cluj Arena.

Cluj Arena a fost inaugurat în octombrie 2011 şi este al doilea mare stadion al României. Aici au avut loc, până acum, două meciuri ale echipei naţionale de fotbal. În acelaşi timp, pe stadion a fost ridicată scena principală a festivalului Untold, la care au luat parte, în 2016, 300.000 de persoane

Comenteaza