Primăria intră să demoleze imobilul care încurcă proiectul noii piste

Primăria intră să demoleze imobilul care încurcă proiectul noii piste
Patronul firmei Parc Auto, care are ca obiect de activitate închiriatul de maşini, a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, că reprezentanţii primăriei clujene şi-au dat acceptul pentru demolarea imobilului care încurcă proiectul noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Ziua de Cluj a relatat pe larg despre situaţia ciudată cu care se confruntă firmele care execută lucrările de deviere a pârului Murători. Locaţia care va fi eliberată de cursul acestui pârâu va găzdui noul sistem pentru ghidarea avioanelor, ce va fi conectat la noua pistă de aterizare-decolare de pe AICN. Pe traseul noului culoar care ar trebui să preia pârâul Murători a fost identificat un imobil care a fost ridicat fără autorizaţie de construire. Acest imobil aparţine firmei Parc Auto.

Proprietarul firmei, Walter Thellman, preciza, pentru ZIUA de CLUJ, că nu este disponibil să renunţe la terenul său pentru o sumă mult sub nivelul pieţei. Reprezentanţii Consiliului Judeţean i-au transmis că terenul a fost expropriat şi că ocupă ilegal acest amplasament de 600 mp. În consecinţă, i s-a cerut Primăriei Cluj-Napoca să intervină şi să demoleze clădirea.

Inspectorii Primăriei s-au deplasat la faţa locului pentru a dispune demolarea imobilului. Purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Oana Buzatu, a transmis că era nevoie să se obţină o notă oficială de la CJ care să justifice că amplasamentul a fost expropriat.

"După ce inspectorii noştri au efectuat controlul, s-a cerut acest act oficial de la CJ şi urma ca imediat ce se constată că terenul a fost expropriat, să se dispună demolarea acelei construcţii provizorii", a spus  Buzatu.

În schimb, Thellman a subliniat că avea o decizie judecătorească prin care s-a dispus realizarea unei expertize. "În mod normal nu ar fi trebuit să de demoleze acest imobil, având în vedere că expertiza judiciară se încheie abia în 31 mai", a spus Thellman.

 

Comenteaza