Video Primarul Apahidei a anunțat când va fi asfalt și canalizare în Câmpenești

Primarul Apahidei a anunțat când va fi asfalt și canalizare în Câmpenești
| Foto: Facebook.com/Campenesti

Compania de Apă Someș a adjudecat licitația care ține de partea de Sub Coastă, inclusiv de canalizare și regularizare a presiunii de apă în Câmpenești, astfel asfaltările mult aşteptate de cetăţeni pe drumurile din marginea lacurilor pot deveni realitate.

Edilul comunei Apahida, Grigore Fati, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a spus care sunt următorii pași.

„Este vorba un proiect mare, cu patru comune: Florești, Baciu, Feleacu și Apahida. Cea mai mare pondere din acest proiect este la Apahida. Dacă timpul va permite s-ar putea ca lucrările să înceapă chiar din această săptămână. Prima oară lucrările vor începe Sub Coastă. Este vorba de o rețea de apă la care se lucrează mult mai ușor decât la canalizare.

Acea stradă principală este prinsă și în proiectul de asfaltare pe care vrem să-l finalizăm anul acesta. Din acest motiv am și cerut firmei să înceapă cu lucrarea de Sub Coastă. Apoi vor începe cu lucrarea din fața creșei care ar trebui să fie finalizată până în primăvară deoarece acolo va fi amenajat un sens giratoriu”, a declarat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

„Referitor la Câmpenești, timpul de execuție este de 18 luni. Nu știu dacă va fi asfaltat până în 2024. Să nu ne grăbim cu termenele. Noi am alocat bani și acum doi ani pentru studiul de fezabilitate. Am mai explicat că nu putem începe un studiu de fezabilitate până nu se termină sau măcar evoluează lucrările pe străzile care urmează a fi asfaltate, este vorba de cele principale de pe stânga și dreapta lacurilor, până când pe acestea nu se pune canalizare. Am face proiectul tehnic degeaba. Undeva în vară, toamnă vom începe studiul de fezabilitate pentru asfaltări. Urmează ca apoi să scoatem la licitație proiectare plus execuție”, a explicat Fati.

Comenteaza