PUZ-ul pentru transormarea Pieţei Cipariu, pe masa consilierilor locali: parking subteran

PUZ-ul pentru transormarea Pieţei Cipariu, pe masa consilierilor locali: parking subteran

Consilierii locali vor aproba PUZ-ul pentru reconfigurare spațiu public urban, Piața Timotei Cipariu (construire parking subteran, reabilitare și modernizare spațiu public). Proiectul a fost supus consultării publice la început de an.

Documentatia a fost intocmita de S.C. Spiri Com S.R.L. si analizeaza spatiul de lângă viitoarea Catedrală Greco-Catolică (14.000 mp). Noul parking ar urma să aibă trei niveluri subterane. Terenul pe care municipalitatea îl are la dispoziție pentru acest obiectiv măsoară 3.300 de metri pătrați. Accesele auto se vor păstra cele din prezen. Benzile auto vor avea lățimea de 7 metri. În jurul parcelei se vor realiza piste de biciclete.La sud de strada Posada va fi amenajata si o piateta, adică deasupra garajului subteran.

'Municipalitatea va construi o parcare subterană, cu peste 300 de locuri, pe structură clasică sau cu sistem de lift, în Piaţa Cipariu. Investiţia este estimată la 8 milioane de euro. În acest moment, acolo sunt 99 de locuri de parcare. După ce va fi gata Biserica Greco-Catolică, acolo va fi esplanada şi intrarea în biserică. Noi ne dorim să facem în subteran un parking. Avem mai multe variante, mai multe propuneri. Acea investiţie, în acest moment, aşa cum ne-au prezentat datele proiectanţii, costă undeva la 8 milioane de euro', declara viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio, in 2019.Comenteaza