Rezultatele atribuirii. Cine face transport în judeţul Cluj

Rezultatele atribuirii. Cine face transport în judeţul Cluj
Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR) a comunicat luni rezultatele celei mai mari licitaţii privind transportul de persoane care a avut loc la Cluj în ultimii doi ani şi jumătate.

Luni s-a încheiat cea mai importantă licitaţie pentru transportul de persoane judeţean din ultimii ani. Au fost 61 de trasee scoase la concurs, între care s-au aflat şi deja celebrele licenţe pe pachete, introduse greşit în programul electronic în 2013, contestate de Instituţia Prefectului şi anulate de instanţă.

În emisiunea "1 la 1", de la REALITATEA FM, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Călin Tuluc, a anunţat rezultatele în premieră. Prima observaţie este că firma Autotrust Corporation SRL a pierdut principalul său traseu, Cluj - Turda, pe care va opera, începând din 2 mai, Fany Prestări Servicii SRL. Autotrust, membră Alis Grup, a câştigat la această atribuire doar un traseu, Turda - Petreştii de Jos - Plaiuri.

Alte firme din grupul Alis au reuşit să se impună însă pe traseele licitate. Sosim Trans SRL, a omului de afaceri Sorin Şipoş, a câştigat pachetul Cluj - Gilău - Huedin, dar aici s-ar putea să întâmpine probleme, dacă Gilăul va adera la Zona Metropolitană.

Într-o situaţie similară, acum doi ani, compania Fany a trebuit să renunţe la traseul Cluj - Floreşti. Sosim a mai câştigat şi grupa Câmpia Turzii - Frata - Ceanu Mare, unde operau Daghemana Com şi Daniella International. Principala companie din cadrul Alis, Tours Claus SRL, nu s-a înscris deloc la această licitaţie, spun sursele ZIUA de CLUJ.

2

transportatori din afara judeţului au câştigat trasee la atribuirea din această primăvară: Bus Trans SRL, din Vâlcea, a obţinut traseul individual Cluj-Napoca - Bărăi, iar Agrar SRL, din Dâmboviţa, a obţinut o grupă cu potenţial, Turda - Mihai Viteazu - Corneşti - Bădeni, deţinută în prezent de Autotrust.

Iată rezultatele complete:
Grupa Cluj - Mociu - Frata: GVP&Co Imp. Exp. SRL - 33,66 puncte
Grupa Cluj - Săvădisla - Valea Ierii: Fany Prestări Servicii - 48,62 puncte
Grupa Cluj - Gilău - Huedin: Sosim Trans SRL - 31 de puncte
Grupa Cluj - Mihăieşti - Topa Mică: Almar Trans SRL - 42 de puncte
Grupa Dej - Jichişu de Sus - Tărpiu: Transurb SA - 15 puncte
Grupa Dej - Bobâlna - Cluj - Vâlcele: Costrans Import Export - 30,66 puncte
Grupa Cluj - Turda: Fany Prestări Servicii - 47,25 puncte
Grupa Turda - Mihai Viteazu - Corneşti - Bădeni: Agrar SRL - 48,60 puncte
Grupa Câmpia Turzii - Ceanu Mare - Frata: Sosim Trans SRL - 47,50 puncte
Grupa Câmpia Turzii - Tritenii de Jos - Pădureni - Urca: Daghemana Com SRL - 29 de puncte

* Există 12 grupe, dar două au fost uitate din verdict de instanţă. Curtea de Apel trebuie să revină cu o completare de dispozitiv, iar după aceea se va putea trece şi la licitarea pachetelor rămase.

Traseul individual Cluj - Sărata: Alindorin Tur SRL - 47 de puncte
T.i. Cluj - Bărăi: Bus Trans SRL - 15 puncte

T.i. Dej - Osoi: Costrans Import Export - 47 de puncte
T.i. Turda - Plaiuri: Autotrust Corporation SRL - 34 de puncte

* La astfel de licitaţii electronice, 49 este punctajul maxim şi poate fi atins prin înscrierea unor maşini noi, cu multe dotări. La această licitaţie, din cauză că instanţa a anulat licenţele de traseu, nu s-a luat în calcul criteriul vechimii, datorită căreia unele firme pot în mod normal să depăşească plafonul de 49 de puncte.

"Marţi, rezultatele vor fi validate de comisia paritară (formată dintr-un membru al Autorităţii Judeţene de Transport, din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, şi unul al Autorităţii Rutiere Române), iar lunea sau marţea viitoare vom convoca o şedinţă extraordinară de consiliu judeţean, pentru a promova o hotărâre de consiliu judeţean. Urmează ca ARR să elibereze apoi licenţele de traseu, ca din 2 mai operatorii să poată intra pe aceste trasee", a spus Călin Tuluc, la REALITATEA FM.

Două companii, Feldiberc şi Autotrust, ambele din cadrul Alis Grup, au cerut în instanţă anularea licitaţiei. Termenul de vineri al plângerii Feldiberc s-a amânat pentru 25 aprilie, iar judecătorul de contencios administrativ care a audiat părţile interesate luni dimineaţa, la solicitarea Autotrust Corporation SRL, a rămas în pronunţare.

Comenteaza