S-au găsit bani pentru reabilitarea drumului Lombului şi Făgetului

S-au găsit bani pentru reabilitarea drumului Lombului şi Făgetului
Proiectul de reabilitare a drumului Lombului, respectiv a drumului Făgetului a fost amânat, de-a lungul anilor, de mai multe ori, de vină fiind lipsa fondurilor. Finalizarea unui alt proiect al administraţiei clujene a adus un surplus de venituri în buzunarul municipalităţii ce urmează să fie folosite pentru modernizarea celor două străzi.

Costul lucrărilor de modernizare a liniei de tramvai pe ruta Mănăştur-Piaţa Gării a fost mult sub valoarea estimată iniţial, de 76.848.324 de lei, cu TVA, (17.488.979 de euro, după cursul BNR de miercuri, 27 august), fiind cheltuite pentru finalizarea proiectului abia 65.157.707 lei (14.828.453 euro).

Astfel, municipalitatea a reuşit să facă o economie de 11.690.617 lei (2.660.525 euro), bani ce vor fi redirecţionaţi pentru reabilitarea străzilor Lombului şi Făgetului, după cum a anunţat primarul Emil Boc.

"Pentru că banul public a fost cheltuit cu eficienţă, suma aceasta va putea fi utilizată pentru drumul Lombului sau drumul Făgetului, doar două dintre proiectele pe care le avem pe fonduri europene în acest exerciţiu financiar 2007-2013. Banii pot fi cheltuiţi până în 31 decembrie 2015, iar 7,7 milioane de lei din ei sunt cheltuieli eligibile", a declarat el.

La începutul lunii martie, ZIUA de CLUJ anunţa că Primăria Cluj-Napoca a primit acordul pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a străzii Făgetului, precum şi a străzii de acces în cartierul Lomb. Astfel, se aşteaptă să obţină peste 70 de milioane de lei, bani ce vor ajunge în baza programului polilor naţionali de creştere.

La mijlocul lunii mai, edilul a anunţat că pentru a putea începe lucrările de modernizare ar fi necesară suplimentarea cu 10% a fondurilor europene destinate municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza