Școala Nicolae Iorga se modernizează și se extinde cu un corp nou

Școala Nicolae Iorga se modernizează și se extinde cu un corp nou

Școala Nicolae Iorga din Cluj-Napoca va fi modernizată pe bani europeni. Proiectul depus de primărie era pe lista de rezervă a finanțărilor prin POR, dar recent a fost aprobat și intră în faza de contractare.

Proiectul are o valoare totală de 25,5 milioane de lei, iar contribuția de la bugetul local este de 9,7 milioane de lei.

”Se aprobă proiectul Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice Școala Gimnazială Nicolae Iorga în vederea atragerii de fonduri nerambursabile prin POR axa 10 – îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, se arată în proiectul de hotărâre care va trebui aprobat la viitoarea ședință de către consilierii locali.

Prin acest proiect va fi reabilitat corpul de clădire existent și va fi construit un nou corp de clădire și o sală de sport. De asemenea, școala va fi dotată din aceste fonduri cu echipamente didactice, echipamente IT, vor fi modernizate și create facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități.

La această școală gimnazială vor studia 450 de elevi.

O altă școală care va beneficia de un amplu proces de modernizare și extindere, tot pe bani europeni, este Liceul Onisifor Ghibu.

 

Comenteaza