News alert Se dă drumul licitației pentru execuția Centrului Integrat de Transplant din Cluj. Anunțul făcut de Tișe

Se dă drumul licitației pentru execuția Centrului Integrat de Transplant din Cluj. Anunțul făcut de Tișe
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Forul administrativ județean urmează să scoată la licitație execuția efectivă a centrului Integrat de Transplant, unic în România și sud-estul Europei, a anunțat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj susține că, în scurt timp, va fi gata pentru scoaterea la licitație și proiectul viitorului Spital Pediatric Monobloc.

„Vă pot da în premieră o informație: în următoarele zile demarăm licitația pentru Centrul multi-organ de Transplant. Am ajuns și cu acesta la final. În scurt timp vom da drumul la licitație și pentru Spitalul de Copii, dar Centrul de Transplant este finalizat ca procedură, ca și documente. Am rugat colegii mei să grăbească procedurile și să putem da drumul la licitație. Ambele mari proiecte sunt pe PNRR”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Proiectul forului administrativ județean vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Având un regim de înălțime 4S+P+5E+Et., edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Comenteaza