Se deschide şantierul de la sala polivalentă. Vineri se decide cu ce firmă
- Scris de Luminita Silea
- 22 Aug 2012, 23:03
- Administraţie
- Ascultă știrea
Comisia primăriei de la licitaţia pentru execuţia Sălii Polivalente va decide vineri cine va continua să construiască sala polivalentă, a anunţat ieri primarul Emil Boc. Administraţia locală a primit expertiza comandată la o firmă de specialitate din Iaşi pentru 45.000 de lei şi va lua decizia cu acest raport în faţă.
Primăria a contractat în iulie un expert să se pronunţe asupra ofertelor tehnice depuse de firme. Este vorba despre o societate a unui profesor universitar de la Univestitatea Politehnică din Iaşi, după cum a explicat directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, Expert Achiziţii Publice Iaşi, iar contractul s-a semnat la valoarea de 45.000 de lei. Primarul Emil Boc a declarat ieri că expertiza tehnică a fost predată administraţiei locale şi că pe baza acesteia comisia de licitaţie va lua o decizie. "Se vor întruni vineri şi vor lua o decizie. Din comisie fac parte directorul tehnic, şeful serviciului achiziţii, al direcţiei de urbanism. Expertiza are un conţinut tehnic. Raportul îl am si eu. După ce comisia va lua decizia, eu voi fi ultimul care validează rezultatul", a menţionat Boc.
Administraţia locală este pregătită, după cum au declarat oficialii instituţiei, să pună în aplicare deciziile instanţei referitoare la Sala Polivalentă, iar comisia de licitaţie a primăriei a reluat procedura de reanalizare a ofertelor. Pentru o decizie le lipsea doar expertiza.
Primăria nu a discutat până în prezent cu cele două societăţi implicate în proiectul polivalentei (consorţiul condus de CON-A, care a primit contractul şi a executat deja peste jumătate din obiectiv, şi cel condus de ACI, care s-a adresat instanţei împotriva deciziei primăriei de a atribui contractul primei asocieri şi care are două soluţii de la instanţe în favoarea ofertei depuse la licitaţie).
Şantierul de la Sala Polivalanetă a fost sistat în luna martie, după ce ACI a obţinut o hotărâre judecătorească prin s-a dispus anularea rezultatului procedurii de licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, iar oferta celor de la CON-A a fost declarată neconformă. Mai mult, Curtea de Apel a menţinut respectiva decizie, printr-o sentinţă din luna iunie.
Primăria a achitat societăţii CON-A o sumă de peste 37,7 milioane de lei, din totalul de peste 63,1 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată (TVA), cât este valoarea la care s-a contractat Sala Polivalentă. Primăria a încheiat contractul cu societatea CON-A la o valoare de peste 50,9 milioane de lei, fără TVA, în timp ce societatea ACI a ofertat peste 91 de milioane de lei, fără TVA, pentru realizarea obiectivului.
Ezitările primăriei de a pune în aplicare deciziile instanţei au stârnit reacţii din partea ACI şi CON-A. Cei din urmă au transmis cotidianului ZIUA de CLUJ că aşteaptă ca beneficiarul proiectului, adică administraţia locală, să îşi exprime poziţia în acest caz. ACI Cluj a menţionat, printr-un comunicat de presă, că o eventuală opţiune a municipalităţii de a solicita reluarea lucrărilor de către asocierea CON-A, în baza unui contract nul, ar aduce primăria în situaţia de a plăti din bani publici realizarea unui singur obiectiv de două ori.