Se modernizează drumurile de interes local dintr-o comună din Cluj. Banii vin din „Anghel Saligny”

Se modernizează drumurile de interes local dintr-o comună din Cluj. Banii vin din „Anghel Saligny”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire necesară demarării lucrărilor de modernizare a cca. 5,8 km de drumuri comunale și vicinale de pe raza a trei localități aparținătoare ale comunei Ciucea: Vânători, Calea Lată și Ciucea.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, investiția prevede modernizarea, în profunzime, a nu mai puțin de opt străzi situate pe teritoriul comunei Ciucea:

- Dâmbul Jderii, Drum Dilica și Dude-zomp din localitatea Ciucea;

- Părăuanu și Tania din localitatea Calea Lată;

- Nelu Oniuschi I și II, Blidăreasa din localitatea Vânători.

În prezent, străzile vizate de lucrări se prezintă într-o stare de degradare, cu gropi și denivelări, cu șanțuri colmatate sau chiar inexistente, dar și cu podețe înfundate.

Pentru rezolvarea acestei situații și aducerea acestor drumuri la o stare tehnică corespunzătoare unei deplasări în siguranță a vehiculelor și pietonilor, Primăria comunei Ciucea a inițiat un proiect de modernizare a întregului sistem rutier. În plus, vor fi realizate și lucrări de scurgere și evacuare a apelor, decolmatarea și construirea de noi podețe, dar și amenajarea de accese la proprietăți. 

Susținem toate proiectele demarate de autoritățile locale care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață și locuire a clujenilor. Asfaltarea celor opt străzi și ulițe este foarte importantă pentru cetățeni, motiv pentru care lucrările de execuție vor debuta în perioada imediat următoare, respectiv în cursul lunii iunie, după încheierea contractului de execuție și emiterea ordinului de începere”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Lucrările, în valoare totală de 6.615.171 lei, sunt finanțate prin intermediul Programului național de dezvoltare a infrastructurii locale „Anghel Saligny”.

Comenteaza