SMURD îşi asigură stocuri de combustibil pe banii Primăriei

SMURD îşi asigură stocuri de combustibil pe banii Primăriei
SMURD a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să-i aloce 10.000 de lei ca să-şi poată asigura necesarul de combustibil, pentru intervenţiile la urgenţe.

Primarul Emil Boc a precizat că acestă finanţare reprezintă un sprijin din partea Primăriei, dar că nu crede ca SMURD-ul să întâmpine dificultăţi financiare, astfel încât să fi rămas fără nici o rezervă de combustibil. Spusele sale au fost întărite şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj (ISU), Andrei Grecu.

În prima şedinţă de Consiliu Local, primarul Emil Boc va cere plenului să aprobe o hotărâre prin care va acorda SMURD-ului suma de 10.000 de lei, pentru achiziţie de combustibil. "Ni s-a solicitat această sumă, strict pentru SMURD, care se ştie că lucrează direct cu Spitalul Clinic de Uregnţă", a subliniat primarul Emil Boc. Acesta nu a precizat dacă Primăria acordă periodic bani către fundaţia SMURD, însă a precizat că era de datoria administraţiei locale să răspundă pozitiv cererii SMURD. "Vorbim de cel mai important şi mai performant serviciu de urgenţe. Este normal să contribuim cu această sumă pentru ca SMURD să-şi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii", a comentat edilul. Acesta nu crede că apelul SMURD ar trebui să însemne neapărat lipsa completă a rezervelor de combustibil. "Probabil că mai au ceva combustibil. Nu cred că sunt în situaţia în care nu mai au nimic pentru că nu mi s-a spus un astfel de lucru. Oricum, cu aceşti bani pe care îi dăm, reprezentanţii SMURD vor putea să-şi asigure şi alte stocuri de combustibil, astfel încât, preventiv, să nu ajungă în situaţia de rămâne fără combustibil", a subliniat Emil Boc.

Pentru că SMURD-ul funcţionează în cadrul ISU, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, ofiţerul Andrei Grecu, a explicat că ajutorul municipalităţii este cât se poate de justificat, având în vedere colaborarea avută cu autorităţile locale. "Noi colaborăm în permanenţă cu autorităţile locale. Suntem solicitaţi pentru a asigura toate evenimentele publice pe care le organizează, fie Primăria, fie Consiliul Judeţean. În baza acestui parteneriat, uneori mai primim şi fonduri pentru combustibil. De data aceasta suma este destinată strict pentru SMURD", a explicat Andrei Grecu. El a întărit afirmaţiile primarului Emil Boc, susţinând că SMURD nu se confruntă cu o criză financiară: "Cu banii pe care îi alocă administraţia locală, SMURD va putea să-şi asigure un stoc de rezervă". Nu trebuie, însă, să se înţeleagă că ar fi vorba de o criză şi că SMURD-ul nu poate să-şi mai facă treaba pentru că ar fi rămas fără combustibil, a mai comentat ofiţerul ISU.

 

 

Comenteaza