SONDAJ ziuadecj.ro: Cine este persoana de succes, apolitică şi incoruptibilă care poate conduce judeţul?

SONDAJ ziuadecj.ro: Cine este persoana de succes, apolitică şi incoruptibilă care poate conduce judeţul?
Consiliul Civic Local a surprins săptămâna aceasta, când a anunţat că intenţionează să propună un nume pentru alegerile de la consiliul judeţean. Care ar trebui să fie acesta?

Zăngănitul cătuşelor a trezit societatea civilă. Aşa suna titlul unui articol publicat marţi pe ziuadecj.ro şi care vorbea despre ambiţia Consiliului Civic Local de a propune un candidat propriu la şefia judeţului. „Nu mai avem încredere în politicieni", sublinia preşedintele CCL, Iosif Pop, făcând trimitere la falimentul cadrelor de partid. Să nu uităm, avem un preşedinte de CJ judecat pentru fapte de corupţie, Horea Uioreanu, şi un vicepreşedinte care se pregăteşte să iasă de la închisoare, după trei ani, tot pentru luare de mită, Radu Bica.

Iată de ce ziuadecj.ro vă propune un sondaj care conţine câteva personalităţi ale Clujului. Am selectat oamenii pe patru criterii: să nu fie implicaţi politic, să aibă o carieră profesională remarcabilă, să fi dovedit abilităţi de manageri şi, foarte important, să nu fi avut probleme cu legea. A rezultat o listă scurtă, dar care rămâne deschisă. Vă invităm, dacă aveţi nume mai potrivite, să le adăugaţi în secţiunea „comentarii".

Dragoş Damian, director Terapia Ranbaxy SA şi preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România

Dragoş Damian are o carieră de succes în domeniul farmaceutic, fiind un specialist recunoscut la nivel internaţional. A condus mai multe companii farmaceutice, iar momentan este CEO la Terapia Ranbaxy. Anul acesta a fost reales preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Călin Hinţea, decan Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, UBB Cluj

Prof. univ. dr. la Departamentul de Administratie Publica UBB, Adjunct Professor al Michigan State University. În 2003 obţine titlul de Doctor în ştiințe sociale şi politice, Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca. Presedinte al Centrului de Cercetare în Administratia Publica (CCAP), Departamentul de Administratie Publica, UBB

Emil Culda, profesionist în audit şi consultanţă financiară

Emil Culda este absolvent al Universităţii Babes-Bolyai, Facultatea de Ştiinte Economice, secţia Finanţe Contabilitate. În prezent Profesionist independent - Cabinet individual "Emil Culda", Director general - SC ECULDA SRL. Între 1998 şi 1999 a fost manager la Pricewaterhouse Coopers Romania - oficiul Cluj. Este Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) in calitate de expert contabil - din 1995, Membru in Uniunea Nationala a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare din Romania (UNPRL)- din 1999, Membru titular al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) - din 1999, Membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) in calitate de auditor financiar - din 2000, Membru al Consiliului CAFR - din 2001 (vicepresedinte din 2004), Membru al Camerei Consultantilor Fiscali (CCF)

Mihaela Rus, general manager al companiei Vitrina Advertising şi preşedinte fondator al Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Cluj

Compania Vitrina Advertising este recunoscută în multiple topuri şi clasamente de profil, printre care "Top 50 de companii pentru care merită să lucrezi". Mihaela Rus a dezvoltat şi investiţii în domeniul imobiliar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind clădirea Vitrina Business Center. Este, de asemenea, una din cei 10 ambasadori ai antreprenoriatului feminin, selectaţi în cadrul proiectului „Reţeaua Naţională a Ambasadorilor Antreprenoriatului Feminin".

Tompa Gabor, regizor, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj

Tompa Gabor este din 1990 până în prezent director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, numit de Andrei Pleşu, pe când era ministru al Culturii. Între anii 1976-1981 studiază la Academia de Teatru si Film din Bucureşti, diplomă în Regie de teatru, film si televiziune, profesori: Cătălina Buzoianu, Mihai Dimiu, Liviu Ciulei. Din 2007 este director de program al Facultăţii de Regie la Universitatea din California, San Diego.

Nina Moldovan, general manager, Liberty Technology Park Cluj

Din 2011 până în prezent este general manager la Liberty Technology Park Cluj, un parc tech creat pentru a oferi condiții de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual și arhitectural. Liberty Technology Park Cluj oferă primul accelerator business din România - Spherik, laboratoare de cercetare, spații office, spații de conferințe și evenimente, precum și zone de relaxare. Din septembrie 2007 şi până în prezent, Nina Moldovan este managing partner la City Travels.

Iosif Pop, preşedinte Consiliului Civic Local şi preşedinte al Imo Group

Iosif Pop a absolvit Facultatea de Studii Economice din Cluj în 1974. De atunci şi până în prezent, timp de 40 de ani, a activat în domeniul financiar bancar. Este iniţiator, membru fondator şi fost preşedinte al Băncii Transilvania, pe care a condus-o timp de aproape 10 ani. După 1989 a fost iniţiatorul a 18 societăţi pe acţiuni. În prezent este preşedinte al Imo Group, un grup de firme de tip holding, cu activităţi financiare şi imobiliare. Din 2004 este preşedintele Consiliului Civic Local, una dintre principalele voci ale societăţii civile din Cluj.

Tudor Giurgiu, regizor, preşedinte al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF)

Tudor Giurgiu s-a născut în 1972, în Cluj-Napoca şi a absolvit in 1995 Academia de Film si Teatru, sectia regie film. Tudor Giurgiu și-a creat propria companie independentă de producție de film, Librafilm și a inițiat Festivalul Internațional de Film Transilvania, fiind președinte al acestuia. Primul său film de lung metraj, „Legături bolnăvicioase", realizat în anul 2006, a fost bine primit de public. În prezent lucrează la filmul Cristian, inspirat de cazul procurorului Cristian Panait. A fost preşedinte al TVR între 2005-2007.

Asadar, ziuadecj.ro vă invită să alegeţi cel mai potrivit candidat al societăţii civile.

Comenteaza