Spitalul Regional îl face pe Uioreanu să piardă trei consilieri

Spitalul Regional îl face pe Uioreanu să piardă trei consilieri
Demersul democrat-liberarilor privind reactualizarea studiilor pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă este susţinut doar de reprezentanţii PPDD. Aceştia din urmă au încetat să-l mai susţină pe preşedintele liberal Horea Uioreanu.

Cum era de aşteptat, nici un consilier USL sau UDMR nu a dat curs invitaţiei executivului administraţiei judeţene de a participa la şedinţa extraordinară, privind aprobarea demersului de reactualizare a studiilor pentru proiectul Spitalului Regional de Urgenţă. În schimb, au fost de faţă reprezentanţii PPDD, care au anunţat că nu mai sunt dispuşi să le cânte în strună colegilor din USL. Şedinţa extraordinară a fost convocată, ieri, la cererea consilierilor PDL. În ton cu senatorul Alin Tişe, care a deschis oficial campania SOS Spitalul Regional de Urgenţă, PDL-iştii anunţă că vor propune, la fiecare şedină, proiectul reactualizării documentaţiei pentru realizarea acestui obiectiv de investiţie. USL îi acuză de acţiuni demagocice, apreciind că spitalul trebuia făcut încă din guvernarea PDL.

După cum au anunţat, PDL-ilştii s-au ţinut de cuvânt, cerându-i preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, să convoace şedinţă extraordinară pentru aprobarea demersului de reactualizare a studiilor de fezabilitate petru Spitalul Regional de Uregenţă. Nici un consilier USL sau UDMR nu a fost prezent la această şedinţă. Dintre consilierii PDL a lipsit doar Andreea Morar. În schimb, au fost prezenţi cei trei consilieri ai PPDD, care l-au şi anunţat pe Uioreanu că nu sunt dispuşui să-i mai facă acestuia jocul, având în vedere că, la Turda, USL-ul şi-a încălcat angajamentul, susţinând-ul pe primarul portocaliu, Tudor Ştefănie, în detrimentul preşedintelui lor de partid, viceprimarul Lucian Nemeş. „Ceea ce fac reprezentanţii USL la Turda, este incorect. Ei îl susţin pe Tudor Ştefănie de la PDL, prin urmare, noi de ce să păstrăm alianţa aici a judeţ cu domnii de la USL?", a spus consilierul PPDD Axente Husar. Acesta a adăugat că oricum nu înţelege orgoliile unor lideri ai USL în privinţa proiectului Spitalului Regional de Urgenţă, ca atare, indiferent de cerinţele lui Uioreanu, el ar fi votat, oricum, favorabil colegilor săi din PDL. „Am spus tot timpul că avem trei proiecte majore pe listă, aeroportul, spitalul regional şi parcurile industriale. Nu văd de ce unii se împotrivesc. Care e scopul când spui că eşti împotriva Spitalului Regional, de vreme ce am promis cu toţii, în campania electorală, că vom sprijini acest proiect", a spus Husar.

Din partea PDL; liderul de grup, Alexandru Coroian, a spus că se aştepta ca USL să boicoteze şedinţa, dar că nu-şi imagina că nu va veni nici măcar un singur reprezentant la şedinţă. „Să nu ne ascundem după degete, ştiam şi ştiţi şi dumneavoastră, consilierilor USL le-aţi spus să nu vină la această şedinţă. Foarte bine, e problema lor, noi oricum nu ne vom da bătuţi. Vom relua propunerea de reactualizare a studiilor de fezabilitate pentru Spitalul Regional la fiecare şedinţă", a spus Coroian. Acesta a mers şi mai departe, susţinând că se poate merge chiar până acolo încât se va propune demiterea preşedinteleui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, prin procedura de referendum. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu le-a transmis consilierilor PDL că lipsa colegilor USL-işti este motivată. „N-au venit pentru că ei lucrează în paralel la proiectul Spitalului Regional de Urgenţă", a spus Oleleu. Preşedintele Horea Uioreanu s-a limitat să spună că de vreme ce nu s-a întrunit cvorumul (adică nu au fost prezenţi în sală două treimi din consilierii cu drept de vot), şedinţa extraordinară nu se mai poate derula. Tot Uioreanu a spus că nu are nimic de obiectat în ce priveşte demersul colegilor săi PDL, că susţine la rândul său proiectul Spitalului, dar că mai înainte, trebuie identificată sursa de finanţare, pentru acest obiectiv, mai concret, trebuie făcuţi aceşi paşi pe care, fostul preşedinte de Consiliu, Alin Tişe, i-a ignorat.

 

Comenteaza