Testele pentru parking-ul de pe Kogălniceanu / Universităţii încep azi. Ce variante de parcări are Primăria în centru VIDEO

Testele pentru parking-ul de pe Kogălniceanu / Universităţii încep azi. Ce variante de parcări are Primăria în centru VIDEO
Primăria din Cluj-Napoca decide în acest an dacă va face sau nu o parcare subterană pe strada Mihail Kogălniceanu, din centrul oraşului, proiect analizat şi până acum. "În acest an vom vedea dacă se poate sau nu, începem studii de prefezabilitate", spune primarul Emil Boc.

 

"Azi demarăm studiile preliminare, după care îl vom supune consultării şi dezbaterilor publice. Vrem să vedem dacă se poate, din punct de vedere tehnic, dar e cert că în zonă trebuie făcut un parking. Depinde de noi pentru că terenul aparţine Primăriei", a spus Boc. El adaugă că mai există o alternativă în cazul în care proiectul nu va putea fi realizat pe Kogălniceanu: mai e o alternativă, dar nu depinde de noi, e vorba de terenul de pe locul vechiului RADP de lângă intrarea în cimitirul central, dar acolo nu mai deţinem nicio bucăţică de teren pe domeniul public".

Proiectul parking-ului subteran de pe strada Kogălniceanu a fost prezentat anul trecut, de fostul primar Sorin Apostu. Acesta are 144 de locuri şi va avea o formă de "L". Întrebat ce s-a făcut în ultimul an în legătură cu acest proiect, Emil Boc spune că el e primar "doar din iunie".

Proiectul parking-ului în zona intersecţiei Kogălniceanu - Universităţii e mai vechi. Vezi aici detalii

Vezi mai jos declaraţia lui Emil Boc:

Comenteaza