TNL Cluj-Napoca: transmisia camerelor video "Big Brother" ar trebui oferită online

TNL Cluj-Napoca: transmisia camerelor video
Transmisia celor peste 200 de camere video amplasate în Cluj ar trebui să fie oferită, online, tuturor clujenilor, crede preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bâldea.

„Sistemul trebuie oferit online, la dispoziţia tuturor celor care doresc să vizualizeze imagini cu traficul din oraş astfel încât să evite din timp străzile aglomerate şi ambuteiajele", explică acesta, adăugând că imaginile înregistrate nu au caracter secret, „fiind gândite ca un sistem de supraveghere a traficului şi de prevenire a infracţionalităţii şi nu drept o modalitate de „vânare" a clujenilor".


Soluţia tehnică e una simplă, crede Bâldea: „implică doar un server şi o conexiune bună la internet, prin intermediul cărora orice clujean poate urmări în timp real ce se întâmplă în traficul din oraş cu un simplu click". Costurile au fost calculate la 2.000 de euro pentru server „şi pot fi uşor acoperite dintr-un contract de publicitate pe care Primăria îl poate încheia cu o firmă interesată să se promoveze, pentru o perioadă de timp, pe unul din bannerele prevăzute pentru publicitate, de pe site", spune liderul TNL Cluj-Napoca.

Comenteaza